Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuřecí tikka masala

4 porce
do 1 hodiny
Kuřecí Tikka Masala
Kuřecí Tikka Masala Autor: My Cooking Diary
Pokud máte rádi indickou kuchyni, určitě tento klasický pokrm dobře znáte. A zcela jistě ho zvládnete i připravit doma.
Reklama

Stačí k tomu pár surovin a celkem hodně koření, které možná budete muset do domácích zásob dokoupit, ale pokud se chystáte vstoupit do tajů indické kuchyně, určitě se vám všechny ty kouzelně voňavé pytlíčky budou hodit i na spoustu dalších receptů.

Článek

Indická kuchyně Foto:

Nejlepší recepty z indické kuchyně

Indická kuchyně si získává stále víc a víc příznivců, kteří dokážou ocenit její specifickou a nezaměnitelnou chuť. Máme pro vás výběr těch nejzajímavějších receptů, které...
Reklama

Postup

  1. Nejdřív připravte marinádu na maso. Maso nakrájejte na větší kostky (asi 4 × 4 cm). V misce smíchejte všechny ingredience na marinádu s jogurtem a do této směsi naložte maso. Misku zabalte do potravinové fólie. Ideálně nechte maso naložené přes noc, ale minimálně na dvě hodiny.
  2. Omáčka: Na lžíci rozpáleného oleje dozlatova osmažte najemno nakrájenou cibuli (trvá to asi 5 minut), poté k ní přidejte zázvor, česnek, mletý římský kmín, kurkumu a indické kari. Všechno nechte spolu asi 2 minuty restovat. Pak přidejte na kostičky nakrájená rajčata, skořici, kardamom, badyán, bobkový list, plechovku krájených rajčat, smetanu a sůl. Volitelně můžete přidat chilli papričku, pokud chcete mít jídlo pikantní. Nechte společně povařit asi 15 minut, poté ochutnejte a podle chuti přidejte cukr a sůl. Nakonec z omáčky vyndejte bobkový list, kardamom, badyán a skořici.
  3. Maso naložené v marinádě naskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 250 °C a maso v ní pečte doměkka asi 10 minut (během pečení ho kontrolujte, aby se nepřepeklo a zůstalo šťavnaté). Hotové maso přidejte do omáčky i se šťávou, která z masa vytekla, a nechte společně ještě dvě minutky provařit.
  4. Naan: Do mísy nasypte mouku s kypřicím práškem, trochu ji osolte (asi půl lžičky) a přilijte smetanu. Promíchejte a pak po troškách přidávejte vodu, dokud nevznikne kompaktní těsto. To by nemělo lepit, aby se z něj daly vyválet placky. Pokud lepí, přidejte mouku. Pokud se sype, přidejte vodu. Těsto rozdělte na pět částí a každou vyválejte na tenkou placku. Placky dejte na plech vyložený pečicím papírem, propíchejte je trošku vidličkou a pečte v troubě na nejvyšší stupeň asi 3 minuty, dokud se nenafouknou a nezhnědnou. Hotové placky potřete máslem a posypte sezamem.
  5. Hotové jídlo ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte s chlebovými plackami naan nebo s rýží basmati.
Reklama

Kuřecí Tikka Masala  Foto: Kuřecí tikka masala; foto: My Cooking Diary

Nejchutnější deník

My Cooking Diary Foto:

My Cooking Diary jsem si původně založila na Facebooku pro kamarády, které zajímalo, co jím, když hubnu. Postupem času se začali na blog přidávat i další čtenáři a dávali mi najevo, že to co dělám, je baví. Založila jsem si proto svojí vlastní webovou stránku, aby recepty byly přehlednější, a od té doby mám oficiálně blog.

Snažím se moje čtenáře inspirovat ke zdravějšímu životnímu stylu, takže mimo fotek jídel přidávám na svůj Instagram i fotky toho, jak cvičím. Ke zdravému životnímu stylu patří ale taky zdravý rozum, takže nejsem nijak extrémní a snažím se kombinovat sem tam i nějaká méně zdravá jídla. Ráda taky se čtenáři sdílím svoje zážitky z cest, takže na blogu najdete i rubriku cestování. Momentálně pracuji na své první kuchařce, která bude obsahovat recepty na celý měsíc.

Kačí, My Cooking Diary

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama