Připravujeme Prostřeno! z Prahy a středních Čech. Na česká jídla vsadí málokdo

Prostřeno! bude v týdnu od 15. dubna v Praze a Středočeském kraji, kde budou muži v totální převaze. Podávat se bude slovenská či francouzská kuchyně. Jako polévku vybrali soutěžící nejčastěji hráškovou, v hlavních chodech se objevují masitá jídla, hlavně s hovězím masem. Čí menu se vám líbí nejvíc?

V kuchařské soutěži z Prahy a Středočeského kraje se na stolech objeví klasické i extravagantní a cizokrajné recepty, některé dokonce takové, že je soutěžící nebudou umět přečíst. Kdo se vrhne na odpalované těsto, kdo na asijské chutě? Plus se těšte na úkol týdne, kterým tentokrát bude příprava sushi. Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést deset tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví Albert. Žije ve svém bytě, který má od babičky. Má otce, matku a sestru. Celá rodina byla vždy věřící a otec nepodporoval, aby Albert chodil ven. Chtěl by se usadit a najít nějakou pěknou pobožnou dívku a strávit s ní zbytek svého života. Do pořadu se přihlásil sám, protože by to chtěl zkusit. Na jaká jídla se mohou hosté těšit? Na talíři se jim objeví:
1) Avokádová pomazánka,
2) hráškové pyré,
3) kari s rýží,
4) věnečky s vanilkovým krémem.

Úterní večer bude patřit Petře. Pracovala jako servírka a pečovatelka v domově seniorů. Nyní je v invalidním důchodu a někdy chodí na brigádu uklízet. Má dceru, které je 7,5 roku. Žije s přítelem, se kterým plánuje svatbu. Má ještě otce, ale matka jí už zemřela. Do pořadu se přihlásila sama, protože by ráda vyhrála. Chce se seznámit se štábem a celé natáčení je pro ni velká výzva. Jak její menu zaujme hosty? To se dozvíte z reakcí hostů už v úterý. A co se na talířích objeví?
1) Hovězí carpaccio,
2) hráškový krém s domácími krutony,
3) biftek se šťouchaným bramborem,
4) „horké“ maliny.

Florista Richard miluje kočky a svého partnera. Do pořadu ho přihlásil jeho přítel, protože si myslí, že umí vařit a je to dobrý způsob, jak se seznámit s novými lidmi. Pokud by vyhrál, tak by si peníze uložil nebo je investoval do vybavení bytu. Jako zábavu si připraví vázání květin. Co připraví svým soupeřům a jak bude chutnat? Podávat se bude:
1) Palacinka s hádankou,
2) porkovy krém s krutónmi a slaninovým chipsom,
3) líca od dzediny z mladej hovadziny,
4) roláda.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Jacob. Má deset sourozenců. Rodiče žiji v alpské vesničce nad Villachem, kde vyrůstal i on. V Praze je druhým rokem a žijí zde i jeho dva sourozenci. Do pořadu se přihlásil, protože jí velmi málo jídel a je v jídle dost omezený již od dětství – a chce zkusit Prostřeno!, protože je to pro něj výzva, jak to zvládne. Podávat se bude:
1) Crostini s polníčkem a dýňovým olejem,
2) hrášková polévka s růžovým pepřem,
3) zapečená kuřecí prsa s bramborami a petrželovým máslem,
4) perníkové brownies s pekanovými ořechy.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Aleš. Pochází z Brna, ale přestěhoval se před pěti lety za přítelem do Prahy a stejnou dobu společně i bydlí. Do pořadu se přihlásil sám, protože chce zjistit, jak probíhá natáčení, a zároveň si chce zkusit, jaké to je vařit pod stresem a pro více lidí. Pokud by vyhrál, tak by peníze použil na návštěvy restaurací a ochutnání dalších nových jídel s přítelem. Podávat se bude toto menu:
1) Mini quiche Lorraine,
2) francouzská cibulačka,
3) hovězí po burgundsku,
4) loupáčky s tvarohovým dezertem.

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete všechny dostupné epizody.

Který soutěžící z Prahy a středních Čech má nejlákavější menu?

Inspirace pro vaše grilování. Stáhněte si svoji aplikaci Česko na grilu na Google Play nebo v Apple Store.

Exkluzivně pro vás: Přehrajte si třetí díl soutěžní show Česko na grilu na prima+

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty