Suroviny
- hovězí svíčková (biftek, každý o hmotnosti asi 150 g) 6 ks
Bylinkové máslo
- bazalka (najemno posekaná) 1 hrnek
- lískové ořechy (nasekané) 1/2 hrnku
- citronová šťáva 1 lžíce
- česnek (najemno nakrájený) 2 stroužky
- máslo (změklé) 7 lžic
- strouhaný parmazán 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Všechny přísady na bylinkové máslo spolu rozmixujte, až vznikne hladká směs. Dejte ji do misky, překryjte fólií a dejte dobře vychladit, nejlépe přes noc.
- Rozehřejte gril a plátky masa, ovázané kuchyňským provázkem, aby neztratily tvar, z obou stran opečte na požadovanou propečenost, 8 až 10 minut z každé strany. Před podáváním je nechte 5 minut stát. Na horký biftek položte kousek bylinkového másla. Podávejte s čerstvou bagetou.