návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Francouzská cibulačka

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Francouzská cibulačka
Autor: Slepičárna blog Francouzská cibulačka
Bretaňská roscoffská cibule je sladká, má lehce ovocnou chuť a nechybí jí ani štiplavost. Perfektně se hodí do tradiční francouzské cibulové polévky, kde by se měla vždy zkaramelizovat s cukrem, provonět vínem a prolít silným vývarem. Nesmí chybět ani francouzská křupavá bageta a sýr Gruyère.

Postup

  1. Oloupejte cibule, rozpulte je a nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo. Cibuli restujte při nižší teplotě dohněda, občas ji zamíchejte.
  2. Vmíchejte cukr a nechte cibuli zkaramelizovat. Poté přidejte sůl, pepř, 3 snítky tymiánu, bobkové listy a zalijte vínem. Zredukujte a pak zalijte vývarem. Vařte asi 20 minut.
  3. Mezitím bagety nakrájejte na větší plátky a orestujte na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Přendejte na plech, navrch rozdělte zbývající tymián a zasypte nastrouhaným sýrem.
  4. Plech dejte do trouby na horní gril a pečte při 200 °C, dokud se sýr nerozteče.
  5. Hotovou cibulačku ještě dochuťte solí a pepřem. Rozdělte do misek a při podávání ozdobte zapečenými bagetami.

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: Hlavní jídla , Francouzské kuchyně