Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Klasický Quiche Lorraine

8 porcí
do 1,5 hodiny
Klasický quiche Lorraine
Klasický quiche Lorraine Autor: isifa.com
Láká vás přidat do tohoto slaného koláče cibuli? Nedělejte to – klasický Quiche Lorraine podle původního receptu žádnou cibuli neobsahuje.
Reklama

Suroviny (8 porcí)

Na těsto:

Reklama

Postup

  1. Těsto: Mouku a sůl prosejte do velké mísy. Máslo nakrájejte na kostky a vmasírujte do slané mouky, až vznikne směs podobná drobné strouhance. Přidejte studenou vodu a vypracujte těsto. Přikryjte fólií a dejte na 30 minut do lednice.
  2. Nízkou formu o průměru 32 cm vymažte máslem. Těsto vyndejte na pomoučenou plochu, rozválejte, dejte do formy. Na těsto položte pečicí papír a naplňte fazolemi. Pečte 20 minut na 200 °C. Potom formu vyndejte a odstraňte fazole a papír.
  3. Náplň: Nastrouhaný sýr dejte na předpečené těsto. Na pánvi rozpusťte máslo a opečte na něm slaninu dokřupava, potom ji rovnoměrně rozložte na sýr. Důkladně vyšlehejte vejce se smetanou a mlékem, ochuťte trochou soli a černým pepřem. Vaječnou směsí přelijte náplň a pečte 45 minut při 180 °C.
Reklama

Klasický quiche Lorraine Foto:

Klasický quiche Lorraine                                                                                   Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama