Připravujeme Prostřeno! z Pardubického kraje. Soutěžící připraví indické lassí

Tři ženy a dva muži. Jaké recepty se představí v týdnu od 21. října? Luxusní klasika, nebo domácí ověřené recepty? Kdo ze soutěžících nejvíc zatouží po vítězství a svému přání podřídí taktiku i boj u sporáku? A jak výkonem soutěžících zamíchá úkol týdne?

Zajímavé je, že během tak běžné činnosti, jakou je příprava jídla, na sebe soutěžící většinou prozradí víc, než původně zamýšleli. Komu se dařit bude, komu nikoliv a kdo to nakonec celé vyhraje? Úkolem týdne bude příprava lassí. Jde o osvěžující nápoj původem z Indie. Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak bude těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy! Stáhněte si aplikaci Prima Zone, ve které najdete recepty, bonusy a odkaz na hlasování.

Jako první se do kuchyně postaví Dušan. Je skoro důchodce, který si brigádně přivydělává. S manželkou společně vychoval pět dětí. Má vnoučata i pravnoučata a jsou velká rodina. Do pořadu ho přihlásila jeho vnučka a on to přijal, protože to je pro něj výzva. Co bude podávat? Na talíři se objeví:
1) Opečená bageta s tvarohovou pomazánkou a lososem,
2) hovězí vývar s domácími nudlemi,
3) vepřová panenka ve slaninovém županu s bramborovo-mrkvovým pyré,
4) palačinka se šlehačkou a ovocem.

Úterní večer bude patřit Kristýně. Žije se svým přítelem, ke kterému se loni přestěhovala do Pardubického kraje z Ostravy. Bydlí v jeho domě společně s jeho tátou. Do pořadu se přihlásila sama, protože ji baví pořad Prostřeno!. Pořad sleduje pravidelně. Zatím nepřemýšlela, jak by s výhrou naložila. Jak se jí bude dařit? Na talířích se objeví:
1) Freekeh salát,
2) vietnamský kuřecí vývar Pho Ga,
3) teryiaki udon nudle,
4) Pavlova s ovocem.

Středeční hostitel Jan má k vaření pozitivní vztah. Proto ho jeho žena, která to ví, přihlásila do soutěže. S manželkou jsou aktivní rodiče – podnikají samé sportovní, společenské a vzdělávací aktivity. Pokud vy vyhrál, tak by dal část na dovolenou a další část na spoření a vzdělání pro dceru. Do pořadu ho přihlásila jeho manželka, protože má při sledování pořadu různé řeči a chtěla, aby si to vyzkoušel na vlastní kůži. Toto menu si vybral, protože je chutné, rozmanité a doma oblíbené. Podávat se bude:
1) Caprese mini špíz a žlutý meloun s parmskou šunkou,
2) dýňový krém s kokosovým mlékem,
3) vepřová panenka zabalená v panchettě se šťouchaným bramborem, pepřovou a houbovou omáčkou,
4) panna cotta s malinovým přelivem.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Kristýna. Její život je dost aktivní. Věnuje se sociálním sítím, na kterých působí. Často pendluje mezi Českou Třebovou a Prahou kvůli pracovním nabídkám na různé spolupráce. Ve volném čase učí malé děti na zobcovou flétnu, na kterou i sama chodí. Má již dostudovaný první cyklus a teď chodí na druhý. Je milovnicí sportů – chodí pravidelně do fitka a někdy chodí běhat. Miluje Itálii a bude ji také podávat. Jaké chody hosté mohou čekat?
1) Italská bruschetta s rajčaty a avokádem,
2) toskánská bramboračka,
3) spaghetti al tonno,
4) karamelový cheesecake.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Lenka. Od roku 2020, kdy musela zůstat doma kvůli covidu, se začala věnovat realitám. Tato práce je zároveň i jejím koníčkem a je workoholik. Je velice aktivní člověk a neumí se nudit nebo nic nedělat. Pokud nepracuje, tak se věnuje sportu a rodině. Přihlásila se sama, protože má ráda výzvy a baví ji vaření. Jídla si vybrala, protože jsou její oblíbená. Jak jí to u sporáku půjde a co se bude podávat?
1) Domácí ciabatta 5x jinak,
2) hráškový krém s krutony, plátky parmezánu a opečenou slaninou,
3) kuřecí tandoori, opečené brambory a dresing,
4) panna cotta a tvarohovo-jahodová mňamka.

Stáhněte si svoji aplikaci Prima Zone na Google Play nebo v Apple Store.

Novinka: Celý týden Prostřeno! online v předpremiéře

Každé pondělí najdete od 17:00 na online platformě prima+ všech pět dílů Prostřeno! celého týdne, a můžete je tak zhlédnout, kdykoli chcete. A to v placených tarifech LIGHT a PREMIUM. Budete vědět víc než ostatní!

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Tento týden sledujte premiérové díly z Ústeckého kraje

Kdo má nejlákavější menu?

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty