Suroviny
- karamelové sušenky
- Máslo
- tvaroh
- mascarpone
- karamelová pomazánka
Postup
- Karamelové sušenky rozmixujeme, přidáme máslo pokojové teploty a opět promixujeme. Směs vysypeme na dno kulaté formy (průměr 24 cm) vystlané pečicím papírem (pouze dno formy). Rovnoměrně směs natlačíme na dno formy.
- Tvaroh, mascarpone a 3/4 sklenky karamelové pomazánky vyšleháme ručním mixérem a rovnoměrně rozložíme na korpus. Polevu připravíme tak, že necháme roztát zbylou část karamelové pomazánky v hrnci na mírném plamení.
- Vylijeme ji na cheesecake a na vršek té polevy na ozdobu dáme rozmixované sušenky. Takto připravený koláč odložíme do chladničky ztuhnout.
Autor receptu: Ondřej Follprecht