Suroviny
- bílý jogurt 250 g
- salátová okurka 1/2 ks
- mléko 100–150 ml
- koriandr (čerstvý ) 6 snítek
- sůl
- čerstvě namletý pepř
V indické kuchyni se lassí podává na závěr menu proto, že pomáhá nastartovat trávení a zklidnit žaludek. Pro děti lze připravit variantu bez koriandru, soli a pepře. Je také možné místo bílého jogurtu použít kefír. Více receptů na www.mlecnavlna.cz.
Postup přípravy
- Okurku oloupejte a rozkrojte na několik menších kusů. Společně s koriandrem, jogurtem a menším množstvím mléka rozmixujte dohladka.
- Poté přidejte zbytek mléka a dolaďte solí a pepřem.
- Servírujte vychlazené.
Osvěžující okurkové lassí s koriandrem Zdroj: www.mlecnavlna.cz