Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- cibule (pokrájená) 1 ks
- česnek (na plátky) 2 stroužky
- mletý koriandr 2 lžičky
- zázvor (oloupaný a nastrouhaný) 1cm špalíček
- dýně Hokkaidó (větší, předem upečená v troubě) 1/2 ks
- koriandr (čerstvý) 1 hrst
- zeleninový vývar 1 litr
- kokosové mléko 400 ml
Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- V kastrůlku na olivovém oleji zpěňte cibulku a česnek. Když jsou průsvitné, přidejte mletý koriandr a ještě minutku pečte, aby se rozvoněly.
- Na tento základ nalijte vývar, přidejte zázvor, upečenou dýni pokrájejte na větší kusy a vložte do vývaru, přiveďte k varu. Vařící polévku podle chuti osolte, opepřete, vmíchejte polovinu kokosového mléka a rozmixujte dohladka.
- Zbytek kokosového mléka přidejte do polévky až na talířích – nalijte ji do středu každé polévky a jen lehce promíchněte, aby vznikla mramorová kresba. Hojně posypte lístky koriandru.