Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Klára Michalová

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Poznejte 5 tradičních odrůd vína, kterým se v Čechách a na Moravě daří nejlépe. S čím je ideálně kombinovat?

Tradiční odrůdy vína v Čechách i na Moravě

Tradiční odrůdy vína v Čechách i na Moravě Zdroj: Vína z Moravy, vína z Čech

  • Zavřít
Tradiční odrůdy vína v Čechách i na Moravě

Tradiční odrůdy vína v Čechách i na Moravě Zdroj: Vína z Moravy, vína z Čech

Odměňujete se víkendem na jižní Moravě nebo ve vinařských Čechách, kde si můžete dopřát svěží víno z místního vinařství? Případně máte svůj večerní rituál se sklenkou našeho vína? A pochutnáváte si spíše na módních výstřelcích, nebo sázíte na klasiku tradičních odrůd, z kterých však naši šikovní vinaři dokážou vytvořit trendy zázraky? Nejste si jisti, které ty tradiční odrůdy vlastně jsou? Pojďme si je představit.

Seznam.cz banner

Naši krajinu zdobí více než 17 500 hektarů vinic, které jsou součástí harmonického ekosystému. Vinohrady formují přírodu a dodávají regionu jedinečný charakter. Starají se o ně zkušení vinaři a vinohradníci, kteří buď pokračují v rodinné tradici, nebo si k oboru sami našli cestu díky vášni k vínu. Mistři vinařského oboru pečují o révu jako o vlastní děti. Sice vycházejí z tradičních postupů, ale aby byl celý proces co nejšetrnější a zároveň podpořil bohatost, svěžest a jedinečnost chuti a vůně vína, využívají nejmodernější technologie.

Jak již bylo naznačeno, naši vinaři si jsou vědomi potřeby chovat se ke krajině s úctou, proto je pro moravské a české vinařství obzvláště v posledních letech typický obrat k ekologii, hospodaření v co největším souladu s přírodou.

Netradiční výlety za vínem: 4 tipy na méně známé vinařské cíle
Novinky

Netradiční výlety za vínem: 4 tipy na méně známé vinařské cíle

V České republice máme pro pěstování vinné révy vynikající předpoklady a naše unikátní klimatické a půdní podmínky zaručují, že jsou naše vína typická kořenitou plností a delikátním projevem jemných aromatických látek podpořených křupavou kyselinou, které jinde na světě nenajdete. Jaké odrůdy jsou pro naše klima nejvhodnější a dosahují v našich podmínkách nejvyšší kvality? Jsou sice tradiční, ale jako takové poskytují ideální kvalitní surovinu, jež nabízí prostor pro kreativitu a nápady našich vinařů, kteří s moderními technologiemi dokážou doslova čarovat. Z bílých se jedná o Veltlínské zelené, Müller Thurgau a Rýnský ryzlink, z červených o Frankovku a Svatovavřinecké.

Veltlínské zelené

Bělošpičák nebo Muškatel, i takto se na Moravě dříve říkalo Veltlínskému zelenému. Jedná se o naši nejhojnější bílou odrůdu. Pro svou univerzálnost se často používá do cuvée a také je oblíbenou surovinou pro výrobu šumivých vín. Můžeme o něm tvrdit, že je svěží jako orosená tráva. Vůně a chutě nápoje zelenožluté barvy prozrazují složení půdy vinice.

Kde se odrůdě obzvlášť daří:

Veltlínské zelené ochutnejte kdekoliv, ale určitě také na Velkopavlovicku, Znojemsku a Mikulovsku. Výjimečně je najdeme také v Čechách, kde má zase trochu jiný, ale také zajímavý charakter.

Jaké pokrmy skvěle doplní?

Veltlínské zelené si užijte k zeleninovým salátům, studeným lehkým předkrmům, pstruhu na másle či smaženému telecímu řízku.

Bez dobrého vína se neobejde třeba klasická francouzská cibulačka. Připravte ji podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Müller Thurgau

Müller Thurgau, to je zkrátka klasika, která se rodí z kusu země, na němž jsme vyrostli. Pro mnoho lidí znamená první setkání s vínem třeba v podobě oblíbeného Svatomartinského. Možná se vám v souvislosti s „milerkou“ vybaví vůně lučního kvítí s lehkými muškátovými a ovocnými tóny a šťavnatá harmonická chuť v každém doušku. Barvu nemá tolik výraznou, o to víc působí lehce, zelenkavě žlutě s jiskrnými odlesky.

Kde se odrůdě obzvlášť daří:

U nás se pěstuje na více než 1 600 ha vinic. Miluje těžší a vápenité půdy. Doporučení si zaslouží milerka především z Valticka, Lednicka, Mikulovska, Znojemska, Mělnicka a Žernosecka.

Jaké pokrmy skvěle doplní?

Protože je pro tuto odrůdu typická lehká, svěží a šťavnatá chuť, podávejte ji nejen s lehkými pokrmy, jako jsou zeleninové saláty klidně i s chřestem, saláty, pečené ryby, spíš pošírované a velmi lehce upravené, kuřecí galantina nebo králičí teriny, a čerstvými tvarohovými sýry kravskými i kozími.

Sommelierský slovník II. díl Novinky

Sommelierský slovník II. díl

Sommelierský slovník I. díl Novinky

Sommelierský slovník I. díl

Ryzlink rýnský

O Rýnském ryzlinku se říká, že je to víno králů a zároveň král vín. Jedná se o vysoce kvalitní odrůdu. U nás se o jeho rozšíření zasloužil v 17. století řád mnišský řád sv. Benedikta. Vína mají zelenožlutou barvu a s přibývající zralostí se objevují zlatavé odstíny, u bobulových výběrů až jantarové. Vůně a chuť se liší v závislosti na ročníku, vyzrálosti a terroiru. U mladších vín se výrazněji projevuje „ovocitost“ (broskve, meruňky, ananas, citrusové plody aj.), u starších vín zase lipové květy přecházející do „medovosti“ a typické „petrolejovosti“. Chuti dominuje plná a osvěžující pikantní kyselinka, která víno předurčuje k dlouhodobému zrání.

Kde se odrůdě obzvlášť daří:

Na Litoměřicku, Mělnicku, Znojemsku, Strážnicku a ve Slovácké podoblasti v okolí Bzence.

Jaké pokrmy skvěle doplní?

Z gastronomického pohledu patří k nejvíce univerzálním vínům. Nicméně perfektně se snoubí s lehkými úpravami ryb a drůbeže. Doplní také tučnější masité pokrmy a asijskou kuchyni. Ve výběrech pak může doplnit i delikátní foie gras.

Ryzlink se báječně snoubí s asijskou kuchyní. Zkuste k němu připravit legendární kung pao z restaurace Sia

Kompletní recept najdete ZDE

Frankovka

Frankovka je naší nejrozšířenější modrou odrůdou. Pěstuje se ale prakticky jen na Moravě, protože je pozdně dozrávající a potřebuje teplé polohy, které jí dodají plnost chuti i aroma. Jejímu charakteru dává vyniknout zrání v barikových i větších sudech. Vína mívají světle i tmavě rubínovou barvu s fialovými záblesky. Vůně obsahuje ovocné tóny připomínající švestky, třešně nebo lesní ovoce, jako jsou třeba ostružiny. V pozadí obvykle najdeme tóny černého koření. Chuť bývá plná, bohatá a extraktivní s vyšší tříslovinou i kyselinou, která je předurčuje k dlouhodobé archivaci. Tím se pak stává krásně hebkou a měkkou.

Kde se odrůdě obzvlášť daří:

Nejhojněji je vysazována v okolí Velkých Pavlovic – neboli Modrých hor, na Slovácku nebo na Podluží. Skvělé Frankovky jsou z okolí Kraví hory, z obcí jako jsou Bořetice nebo Němčice. Velmi charakteristické Frankovky najdeme ale také ve Znojemské podoblasti v okolí Dolních Kounic.

Jaké pokrmy skvěle doplní?

Skvěle se hodí k tradiční české kuchyni, jako je pečené maso, husa, kachna, zvěřina i guláš.

Poklady francouzské kuchyně: Divočák na víně Maso

Poklady francouzské kuchyně: Divočák na víně

14
Hovězí veverka na víně s bramborovými plackami z restaurace Kuchyň Maso

Hovězí veverka na víně s bramborovými plackami z restaurace Kuchyň

16
Vepřové ragú na víně s rajčatovou omáčkou Recepty

Vepřové ragú na víně s rajčatovou omáčkou

15
Kuře cacciatore na víně a rajčatech Recepty

Kuře cacciatore na víně a rajčatech

21
Kančí na víně se švestkami Recepty

Kančí na víně se švestkami

16
Hovězí na víně po burgundsku Recepty

Hovězí na víně po burgundsku

24

Svatovavřinecké

Svatovavřinecké víno je u nás oblíbené pro velmi hlubokou, intenzivní a sytou tmavě červenou barvu, tóny peckového ovoce, švestek, povidel nebo také skořice a koření ve vůni a šťavnatou, „ovocitou“, poměrně plnou a bohatou chuť s výraznou kyselinkou, která zráním měkne a stává se sametově hebkou. Stejně jako většina našich odrůd se i Svatovavřinecké pěstuje ve všech našich šesti vinařských podoblastech. Zásadní ovšem je terroir, souhrn klimatických a půdních podmínek, které dávají vínu to, čím pak je.

Kde se odrůdě obzvlášť daří:

Typickými moravskými regiony pro Svatovavřinecké je Velkopavlovicko a okolí Brna, v české vinařské oblasti pak okolí Litoměřic a Velkých Žernosek.

Jaké pokrmy skvěle doplní?

Je ideálním společníkem k sýrům s ušlechtilou plísní na povrchu, tmavým masům, steakům, guláši, vepřové panence v pikantní úpravě i k vysoké zvěřině. Svatovavřinecké je také jednou z hlavních odrůd k výrobě Svatomartinského, i proto se skvěle hodí k pečené huse nebo kachně.

Další informace o víně i vinařských akcích najdete na www.vinazmoravyvinazcech.cz.

Svatovavřinecké se skvěle snoubí s pečenou drůbeží. Třeba s velmi pomalu pečenou kachnou, kterou zvládnete snadno podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Klára Michalová

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky koření víno maso salát sýr recept kachna Morava Česko vinařství vinice pokrm

Návrhy pro vás

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli Maso

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Smažené červené papriky plněné feta sýrem – snadný předkrm pro letní piknik i oslavu Recepty

Smažené červené papriky plněné feta sýrem – snadný předkrm pro letní piknik i oslavu

Broskvový dort Florida – lehký ovocný moučník inspirovaný slunným americkým státem Sladké

Broskvový dort Florida – lehký ovocný moučník inspirovaný slunným americkým státem

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami Maso

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem Těstoviny

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Pinsa Marinara – poctivá chuť Itálie na křupavém těstě plná rajčat a bylinek Recepty

Pinsa Marinara – poctivá chuť Itálie na křupavém těstě plná rajčat a bylinek

Rybízové choux au craquelin – francouzské popraskané věnečky z odpalovaného těsta se smetanovým krémem Sladké

Rybízové choux au craquelin – francouzské popraskané věnečky z odpalovaného těsta se smetanovým krémem

Hovězí na kávě podle Huga Hromase – orientální guláš asi překvapí, ale určitě potěší Maso

Hovězí na kávě podle Huga Hromase – orientální guláš asi překvapí, ale určitě potěší


Přečtěte si také

Maso
Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Recepty
Smažené červené papriky plněné feta sýrem – snadný předkrm pro letní piknik i oslavu

Smažené červené papriky plněné feta sýrem – snadný předkrm pro letní piknik i oslavu

Sladké
Poklady belgické kuchyně: Cukrový koláč aneb Tarte au sucre

Poklady belgické kuchyně: Cukrový koláč aneb Tarte au sucre

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Uschovat léto do sklenice a nechat přírodu pracovat – fermentace podle šéfkuchaře Davida Rejhona

Uschovat léto do sklenice a nechat přírodu pracovat – fermentace podle šéfkuchaře Davida Rejhona

Sladké
Broskvový dort Florida – lehký ovocný moučník inspirovaný slunným americkým státem

Broskvový dort Florida – lehký ovocný moučník inspirovaný slunným americkým státem

Maso
Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami

Těstoviny
Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Od výběru masa po ideální přílohy. Průvodce grilováním s mistrem řezníkem Františkem Kšánou z Amasa

Od výběru masa po ideální přílohy. Průvodce grilováním s mistrem řezníkem Františkem Kšánou z Amasa

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře Těstoviny

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní Recepty

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní

Sladké
Poklady belgické kuchyně: Cukrový koláč aneb Tarte au sucre

Poklady belgické kuchyně: Cukrový koláč aneb Tarte au sucre

Broskvový dort Florida – lehký ovocný moučník inspirovaný slunným americkým státem Sladké

Broskvový dort Florida – lehký ovocný moučník inspirovaný slunným americkým státem

Rybízové choux au craquelin – francouzské popraskané věnečky z odpalovaného těsta se smetanovým krémem Sladké

Rybízové choux au craquelin – francouzské popraskané věnečky z odpalovaného těsta se smetanovým krémem

Maso
Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami Maso

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami

Hovězí na kávě podle Huga Hromase – orientální guláš asi překvapí, ale určitě potěší Maso

Hovězí na kávě podle Huga Hromase – orientální guláš asi překvapí, ale určitě potěší

Maso
Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami

Flamendr z vepřového masa podle Pepy Nemravy – masové nudličky v pikantní omáčce se zeleninou a houbami

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá Zelenina

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu Zelenina

Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu

Nápoje
Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů Nápoje

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách Nápoje

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách

Těstoviny
Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře Těstoviny

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem Ryby a mořské plody

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem

Polévky
Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku

Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři Polévky

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát Polévky

Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát

Zelenina
Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu Zelenina

Těhotnej kuchař: Nakládané beraní rohy – klasická chuťovka k masu

Pečená vejce se šunkou, čedarem a hráškem podle Buchty v troubě – snídaně pro celou rodinu z jednoho pekáče Předkrmy a chuťovky

Pečená vejce se šunkou, čedarem a hráškem podle Buchty v troubě – snídaně pro celou rodinu z jednoho pekáče

Zelenina
Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Smažené batátové placičky podle Šona – vietnamská alternativa bramboráku je prostě skvělá

Palak tofu – indická omáčka z kořeněného špenátu s tofu místo panýru Vegetariánské

Palak tofu – indická omáčka z kořeněného špenátu s tofu místo panýru

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek Vegetariánské

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Maso
Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli

Angreštový krém do skleničky – lehký dezert jako stvořený pro léto Sladké

Angreštový krém do skleničky – lehký dezert jako stvořený pro léto

Kakaová bublanina s meruňkami a tvarohem – nevšední twist na oblíbený český moučník Sladké

Kakaová bublanina s meruňkami a tvarohem – nevšední twist na oblíbený český moučník

Saláty
Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny Saláty

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Vegetariánské
Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení Přílohy

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení

prima-cnn-news

Kupka: Blackout? Stát nemůže být nekonečnou pojišťovnou. Babišovy dezinformace jsme vyvrátili Boxer Fajk jde do vězení za rvačku, průběh ukazují exkluzivní záběry. Jen jsme se bránili, říká Hrozba ruského terorismu v Česku? Nikdo nebyl zatčen, odmítá spekulace vojenské zpravodajství

prima-zeny

Módní alarm z další párty ve Varech: Verešová v jednodušším stylu, Langmannová v pánském Módní alarm z UniCredit párty: Co známé ženy oblékly nejčastěji? Bílou, červenou a flitry Nejluxusnější party ve Varech si nenechali ujít Jágr, Bartošková i vrcholní politici

prima-zoom

Proč jsou muži vyšší než ženy? S Hitlerovou poslední záchranou měly létat i děti. Laciná stíhačka se chlubila vystřelovacím sedadlem Ulovený žralok vyzvracel uříznutou ruku. Ihned začalo napínavé vyšetřování vraždy

prima-fresh

Tacos s grilovanou panenkou a meruňkovou salsou: Sladko-pikantní symfonie chutí oživí letní tabuli Smažené červené papriky plněné feta sýrem – snadný předkrm pro letní piknik i oslavu Poklady belgické kuchyně: Cukrový koláč aneb Tarte au sucre

prima-cool

VIDEO: Trailer nové Rudé Sonji Duna 3: Začalo se natáčet, režisér sdílel první fotku z placu Bude z nového Supermana hit? Američané film chválí, byly upraveny finanční odhady

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Amanda Bynes chce shodit. Přiznala užívání léku na hubnutí, který frčí mezi celebritami Xholakys chce seknout se svlékáním. V nové kariéře chce lidem pomáhat duševně Rychlé miliony českých influencerů: Sharlota a Stejk přiznali konkrétní částky

prima-living

František Ringo Čech žije ve finském srubu. Byl mezi prvními, kdo si takové bydlení pořídil Knotová zálivka zajistí pokojovkám dostatek vody i během vaší dovolené Středomořský styl: Zařiďte si domov jako na dovolené u moře

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.