Suroviny
- cibule 4 ks
- sekt (nebo šampaňské, prosecco...) 1 dcl
- drůbeží vývar 6 dcl
- máslo 2 lžíce
- bageta 6 plátků
- sýr (plátkový ) 2 plátky
- Gruyère (nastrouhaný) 100 g
- tymián 3 snítky
- pažitka 1 hrstka
- olivový olej 2 lžíce
Postup přípravy
- V kastrůlku nechte rozehřát máslo a orestujte na něm nakrájenou cibuli. Osolte a opepřete. Když cibule krásně zhnědne a zkaramelizuje a začne přichytávat na dno hrnce, dejte ho stranou, přikryjte pokličkou a nechte chvíli odstát. Pak vraťte zpátky na sporák, přidejte čerstvý tymián a zalijte šampaňským a drůbežím vývarem.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte nakrájené plátky bagety.
- Polévku nandejte do misek, přidejte krutony, pak plátek sýra a navrch posypte sýrem strouhaným.
- Misky dejte do vyhřáté trouby a nechte zapéct dozlatova. Potom posypte nakrájenou pažitkou a podávejte.
francouzská cibulačka Zdroj: iStock
Zkuste vařit podle návodného videoreceptu přímo se Zdeňkem Pohlreichem