zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
francouzská cibulačka
francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Hodnoceno: 41x
Další lahůdka přímo z Paříže od šéfa Zdeňka Pohlreicha. Tentokrát recept na francouzskou klasiku v podobě cibulačky.
do 1 hodiny
4 porce

 

reklama

Postup

  1. V kastrůlku nechte rozehřát máslo a orestujte na něm nakrájenou cibuli. Osolte a opepřete. Když cibule krásně zhnědne a zkaramelizuje a začne přichytávat na dno hrnce, dejte ho stranou, přikryjte pokličkou a nechte chvíli odstát. Pak vraťte zpátky na sporák, přidejte čerstvý tymián a zalijte šampaňským a drůbežím vývarem.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte nakrájené plátky bagety.
  3. Polévku nandejte do misek, přidejte krutony, pak plátek sýra a navrch posypte sýrem strouhaným.
  4. Misky dejte do vyhřáté trouby a nechte zapéct dozlatova. Potom posypte nakrájenou pažitkou a podávejte.

Francouzská cibulačka Foto:

Francouzská cibulačka Foto:

Zdeněk Pohlreich v Paříži, foto: archiv Prima

reklama

Související témata: Polévky , Francouzské kuchyně