Mixér: borůvkové menu, dovoz sladkého až domů nebo tip na brunch

Dnes pro vás máme tři mixérové tipy, které se vám během léta určitě budou hodit. Zavítáte do restaurace, kde si pro vás připravili borůvkové menu. Zjistíte, že oblíbené pečivo dostanete s dovozem domů zdarma. Nebo kam si zajít na skvělý brunch s rodinou či přáteli.

Letní borůvkové menu v restauracích Chateau Ctěnice a Rendlík

Romantická zámecká restaurace Chateau Ctěnice, situovaná v Zámeckém areálu Ctěnice na severovýchodní hranici Prahy, a restaurace Rendlík, která se nachází uprostřed lesů vedle kouzelné zříceniny hradu Hasištejn v Krušných horách, nabídnou svým hostům v období od 5. do 31. července speciální letní borůvkové menu plné jedinečných pokrmů připravených z borůvek. Toto menu, sestavené zkušeným šéfkuchařem Denisem Wágnerem, bude v obou restauracích k dispozici každý den od 12:00 do 21:00 hodin.

Restaurace Chateau Ctěnice (Bohdanečská 259, Praha-Vinoř) nabízí 40 míst k sezení v příjemném prostředí moderní zámecké restaurace. Cihlové klenuté stropy, hrubý štuk a těžká dlažba dodávají interiéru autentický vzhled. V restauraci Rendlík, která je součástí Pytloun Wellness Hotelu Hasištejn v Krušných horách (na okraji obce Místo v okrese Chomutov), se moderní kuchyně snoubí s tradičními hodnotami, což vytváří jedinečný gastronomický zážitek. Restaurace je skrytá uprostřed lesů a sousedí s kouzelnou zříceninou hradu Hasištejn, takže na hosty, kteří si přejí vychutnat své jídlo na velké letní terase s výhledem do okolních lesů, čekají nezapomenutelné romantické výhledy.

Borůvky v české kuchyni

Sběr borůvek má v České republice dlouhou tradici, která sahá až do doby, kdy se lidé začali více zajímat o lesní plody a jejich využití. Borůvky, tyto malé modré poklady, jsou v našich lesích sbírány již po staletí. Nejvhodnější období pro sběr borůvek je obvykle červenec a srpen, kdy jsou plody nejzralejší a nejchutnější. V české kuchyni mají borůvky významné místo a jsou využívány v mnoha tradičních receptech. Od borůvkových knedlíků a koláčů, přes muffiny, až po marmelády a omáčky. Borůvky jsou také součástí mnoha sladkých pokrmů, jako jsou palačinky, buchty a dorty. Nejenže jsou chutné, ale také obsahují mnoho prospěšných látek pro naše zdraví.

Kdo chce, může si připravit borůvkový dezert sám doma podle videoreceptu:

Borůvkové menu restaurace Rendlík

Předkrm: Listový salátek s medovými ořechy, parmskou šunkou a borůvkami, limetovo-borůvkové vinaigrette

Hlavní chod: Jelení hamburger, červené zelí, brusinky a BBQ omáčka, batátové hranolky s parmazánem a borůvkovým dipem s křenem a hruškou

Dezert: Borůvkové tiramisu s vůní kokosu a čokoládovým chipsem

Větrník až pod nos. Cukrárna Myšák nabízí v létě rozvoz zdarma

V létě do Myšáka pouze pěšky nebo online. Proč? Do Vodičkovy ulice se Pražané v létě dostanou pouze pěšky. Jindy frekventovaná třída prochází od 29. června do 30. září 2024 rekonstrukcí a je uzavřena. O vydatnou snídani nebo sladkou schůzku v Myšákovi však hosté ochuzeni nebudou. Provoz cukrárny s kavárnou se nemění a rozvoz dortů, snídaní, chlebíčků, sladkých zákusků i doplňkových výrobků je v tomto období zdarma.

Bezplatná donáška platí při nákupu na Myšák domů. „Akce platí pro všechny hosty, ať už zatouží po narozeninovém dortu, malém snídaňovém cateringu do kanceláře, anebo si chtějí prostě jen osladit den – třeba laskonkou nebo větrníkem,“ vysvětluje generální manažer cukrárny Myšák Tomáš Hánek. Provoz samotné cukrárny stavební práce ve Vodičkově ulici nijak neovlivní. Cukráři budou plnit malá i velká sladká přání hostů stejně jako dřív a podnik i nadále poběží na plné obrátky.

Kam na chutnou snídani nebo brunch? Do Mondieu!

Hýčkejte se a dopřejte si čas s blízkými, gastronomický zážitek, pestrý výběr jídel i nápojů a chvíle pohody. Zavítejte do Mondieu, sítě kaváren s francouzským šarmem, které najdete v Praze na Maltézském náměstí a v nákupním centru Westfield Chodov.

Co je to vlastně ten brunch?

Brunch je kombinací snídaně (breakfast) a oběda (lunch). Podává se většinou v dopoledních a časných odpoledních hodinách, což umožňuje vychutnat si jídlo v klidu a beze spěchu. Své oblíbené pochoutky si můžete v Mondieu užít po celý den.

3 nejlepší tipy na snídani/brunch v Mondieu

  • Milujete sladké snídaně? Pak vsaďte na typické francouzské palačinky (crêpes), které jsou lehké jako vánek. Sázka na jistotu bude také lahodný čerstvý croissant nebo třeba zapečený brioche toast s mascarpone a borůvkami. Pro milovníky zdravého životního stylu jsou pak skvělým tipem smoothie misky nebo domácí müsli s jogurtem a ovocným pyré.
  • Milovníci slaných snídaňových variant si pochutnají třeba na vejci Benedikt s holandskou omáčkou a uzeným lososem nebo třeba na chlebíčku s avokádovou pomazánkou a pošírovaným vejcem.
  • Pití nesmí chybět! Vyzkoušejte varianty speciálních káv, ale i domácí limonády a různá smoothies. Nebo třeba omlazující kolagenové drinky. Na brunchi si můžete dopřát i lehké alkoholické koktejly, jako je např. oblíbená mimosa, kombinace čerstvé pomerančové šťávy a prosecca. Nebo vinný střik z lahodného vína.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty