redakce Prima FRESH

Jednoduchý koláč s jablky a borůvkami

Moje hodnocení
9x

Další oslava místních sezonních surovin. Jednoduché jemné těsto dokáže umíchat i dítě a na koláči si pochutnají malí a velcí bez rozdílu.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Otevírací formu vymažte máslem a vysypte strouhankou.
  2. Vejce ušlehejte s cukrem a vanilkou na hustou hladkou směs. Přidejte máslo, mléko a mouku promíchanou s práškem. Promíchejte, aby se vše dobře smísilo, ale ne příliš dlouho.
  3. Těsto přesuňte do připravené formy, posypte borůvkami a hustě poklaďte plátky jablek v soustředných kruzích. Posypte přírodním cukrem, vložte do trouby a pečte 40 až 45 minut, až těsto zezlátne a jablka s borůvkami budou hezky připečená. Před podáváním případně poprašte moučkovým cukrem.

PRIMA TIP: Místo borůvek můžete také použít ostružiny, které jsou o dost kyselejší, takže koláč bude celkově méně sladký.

Další originální recepty z podzimních jablek najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty