Cheesecake poháry s borůvkami
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Cheesecake poháry s borůvkami
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Přestože se famózní cheesecake i v nepečené podobě silně podobá klasickému koláči či dortu, je možná ještě jednodušší, ale neméně chutná podoba – totiž jako pohár. Servírování je mega snadné a každý si může vychutnat svou individuální porci.
Sušenkovo-mandlová vrstva
Postup přípravy
-
Na borůvkovou vrstvu prohřejte v kastrolu na středním stupni borůvky, sirup, kůru, šťávu a špetku soli asi 5 minut, občas promíchejte.
-
V misce promíchejte vodu se škrobem. Jakmile se borůvky začnou rozvařovat, vlijte do kastrolu škrobovou směs a několik minut zlehka vařte, až vznikne hustý rozvar, s ne úplně rozvařenými borůvkami. Rozvar přelijte do misky a nechte vychladnout.
-
Na tvarohovou vrstvu ve velké míse nejlépe elektrickými metlami prošlehejte krémový sýr, jogurt, sirup, citronovou kůru a šťávu, asi 2 minuty. Dejte do ledničky vychladnout.
-
Na drobečkovou vrstvu rozmixujte mandle najemno, vsypte do mísy a v mixéru pak rozmixujte sušenky. Promíchejte s mandlemi, zakapejte rozpuštěným máslem, chcete-li, lehounce osolte a důkladně promíchejte na homogenní směs.
-
Do pohárů nebo sklenic (třeba menších zavařovaček) nejprve upěchujte sušenkovou směs, na ni naneste tvarohovou, sklenicemi lehce potřepte, aby se usadila, a zakončete borůvkovým rozvarem. Nechte přikryté nejméně 1 hodinu ale i přes noc vychladit.
Cheesecake poháry s borůvkami
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Cheesecake poháry s borůvkami
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD