Cheesecake poháry s borůvkami

Moje hodnocení
6x

Přestože se famózní cheesecake i v nepečené podobě silně podobá klasickému koláči či dortu, je možná ještě jednodušší, ale neméně chutná podoba – totiž jako pohár. Servírování je mega snadné a každý si může vychutnat svou individuální porci.

6 porcí
30 minut

Borůvková vrstva

Tvarohová vrstva

  • krémový sýr (žervé) pokojové teploty 225 g
  • bílý řecký jogurt 150 g
  • javorový sirup 2 lžíce nebo podle chuti
  • nastrouhaná kůra z ½ citronu (bio nebo velmi pečlivě omytého)
  • citronová šťáva (čerstvá citronová šťáva) 2 lžíce

Sušenkovo-mandlová vrstva

  • jemně slané pražené mandle 80 g
  • sušenky 260 g
  • máslo, rozpuštěné 3 lžíce
  • sůl (není nutné) 1 špetka

Postup přípravy

  1. Na borůvkovou vrstvu prohřejte v kastrolu na středním stupni borůvky, sirup, kůru, šťávu a špetku soli asi 5 minut, občas promíchejte.
  2. V misce promíchejte vodu se škrobem. Jakmile se borůvky začnou rozvařovat, vlijte do kastrolu škrobovou směs a několik minut zlehka vařte, až vznikne hustý rozvar, s ne úplně rozvařenými borůvkami. Rozvar přelijte do misky a nechte vychladnout.
  3. Na tvarohovou vrstvu ve velké míse nejlépe elektrickými metlami prošlehejte krémový sýr, jogurt, sirup, citronovou kůru a šťávu, asi 2 minuty. Dejte do ledničky vychladnout.
  4. Na drobečkovou vrstvu rozmixujte mandle najemno, vsypte do mísy a v mixéru pak rozmixujte sušenky. Promíchejte s mandlemi, zakapejte rozpuštěným máslem, chcete-li, lehounce osolte a důkladně promíchejte na homogenní směs.
  5. Do pohárů nebo sklenic (třeba menších zavařovaček) nejprve upěchujte sušenkovou směs, na ni naneste tvarohovou, sklenicemi lehce potřepte, aby se usadila, a zakončete borůvkovým rozvarem. Nechte přikryté nejméně 1 hodinu ale i přes noc vychladit.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty