Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Tipy, jak nejlépe zpracovat maso

Tipy, jak nejlépe zpracovat maso

Tipy, jak nejlépe zpracovat maso Zdroj: Thinkstock

  • Zavřít
Tipy, jak nejlépe zpracovat maso

Tipy, jak nejlépe zpracovat maso Zdroj: Thinkstock

Vánoce nejsou pouze svátkem pohody, klidu a míru, ale také dobrého jídla. A snad na žádné sváteční tabuli nesmí chybět maso. Umíte ho správně připravit?

Seznam.cz banner

Češi jsou národ masožravců, což potvrzují i čísla. Každý Čech spořádá ročně více než 77 kg masa. Nejčastěji, a tudíž i nejvíce, si dopřáváme vepřové. Hovězí může odradit díky své delší přípravě a netradiční druhy mas, jako je například skopové či jehněčí, mají specifickou chuť, ke které je třeba se projíst. Ať už se ale v našich kuchyních objevuje jakékoli maso, nejdůležitější pro nás všechny je jeho čerstvost, což potvrzuje Pavel Holeček, vedoucí řeznictví a uzenářství hypermarketů Globus: „Lidé ze všech koutů republiky preferují na svém stole vepřové maso. Vracejí se pro ně raději častěji v týdnu, protože vědí, že u nás si vždy vyberou to, co zrovna potřebují. Při současné nabídce není potřeba maso mrazit či jinak uchovávat do zásoby.“

A jak se pozná dobré maso? Nechte se jednoduše vést svými smysly. Čich – vůně masa vám prozradí hodně. Každý druh masa má svou typickou vůni. Spolehněte se také na svůj zrak. Nakupujte ve známých řeznictvích, kde víte, že zpracování masa probíhá přímo na místě.

Pokud už je výběr kvalitního kousku za vámi, je na řadě říct si, co s ním. Již při nákupu masa byste ale měli vědět, jak si jej chcete připravit. Od toho se pak odvíjí, jaký kousek v řeznictví koupíte. Jenže i zde číhá úskalí – mnozí z nás prostě nevědí, jakou část a z jakého druhu použít na vybraný pokrm.

Hovězí maso

Hovězí maso je hvězdou české kuchyně. Vysokou oblibu mu zaručuje především skvělá chuť a široké možnosti kulinářských úprav dražších i levnějších variant tohoto na železo bohatého masa.

Pomalu pečená hovězí kýta na červeném víně
Recepty

Pomalu pečená hovězí kýta na červeném víně

25

O barvě, chuti, vůni a konzistenci hovězího masa rozhoduje kromě jiných faktorů také stáří zvířete při porážce (čím je starší, tím je maso tužší). Optimální věk porážených zvířat by se měl pohybovat v rozmezí 18–24 měsíců.

Na stůl se dostává v mnoha úpravách: v celku jako pečeně, na plátky v podobě medailonků nebo steaků, na kostky, ze kterých je vynikající guláš, nebo mleté na karbanátky. Pro každou z těchto úprav je doporučovaný jiný kousek masa:

Svíčková – maso jemné struktury i jemné chuti. Proto si ho nejlépe vychutnáte v různých minutkových úpravách. Výhodou je jeho křehkost a snadné porcování.

Roštěná – toto maso charakterizuje jemné vlákno, výrazná chuť a snadné porcování. Můžete ho použít na minutky nebo také na přípravu originálního rostbífu. Při minutkové úpravě doporučujeme maso úplně nepropéct.

Pečeně z kýty – zahrnuje hned několik částí. Vrchní a spodní s jemným dlouhým vláknem jsou ideální na rolády nebo na špikování pro různé omáčky. Květová špička či předkýtí zvané ořech jsou díky svalovým vláknům předurčeny k dušení, omáčkám a vyzrálejší kusy k minutkovým úpravám.

Pečeně z krku – tvoří ji hrubší svalová vlákna obsahující pojivové tkáně a tuk. Skvěle se hodí pro typické české omáčky. Nejlépe si maso vychutnáte po delším vaření, tím získá výraznou chuť.

Vepřové maso

Vepřové maso vládne české kuchyni odnepaměti a současná spotřeba napovídá, že ho o prvenství hned tak něco nepřipraví. Pokud si lákavé kousky pašíka dopřáváte v méně tučné verzi, nemusíte si náklonnost k této tradiční lahůdce vůbec vyčítat.

Méně tučné, než by se zdálo. Vepřové maso bývá často neprávem označováno jako potravina s vysokým obsahem tuku. Tučnost masa však do velké míry závisí na tom, kterou část prasete si doma dopřáváte. Mezi jednotlivými partiemi totiž panují značné rozdíly – kotleta a kýta nabízejí velmi kvalitní libové maso, bůček je ale samozřejmě kalorickou bombou. Méně prorostlý kousek masa jednou za čas zdraví rozhodně neuškodí, navíc je zdrojem bílkovin a vitaminu B1.

U vepřového platí zpracování od čumáku až po ocas, a to nejen díky zabijačkám. Pro výrobu těchto pochoutek se zpracovávají hlava, lalok, kolínka i nožičky. Díky těmto kouskům si tak pochutnáte třeba na prejtu nebo na huspeninách.

Bok – nekorunovaný král české kuchyně se svou bohatou kalorickou hodnotou a výraznou chutí zavděčí každému milovníkovi vepřového masa. Doporučujeme vždy péci při nízké teplotě po delší dobu.

Kýta – nízký obsah tuku spolu s vysokým obsahem bílkovin zaručují vysokou výživovou hodnotu tohoto kusu masa. Kýta je vhodná na řízky, libové rolády, nudličky a dietní úpravy mas.

Pečená krkovice špikovaná česnekem a dýňové pyré
Recepty

Pečená krkovice špikovaná česnekem a dýňové pyré

23

Panenka – vyznačuje se nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem svalových bílkovin. To jí zaručuje vysokou výživovou hodnotu. Jedná se o skvělé minutkové maso, vhodné i pro pečení či dušení na másle.

Krkovice – ideální kompromis mezi libovým a prorostlým masem. Z tohoto univerzálního masa můžete připravit téměř cokoliv. Naším tipem je pečení při nízké teplotě do 140 stupňů po delší dobu.

Plec – nízký obsah tuku spolu s vysokým obsahem svalových bílkovin zaručují masu vysokou výživovou hodnotu. Díky krátkým svalovým vláknům se hodí na pečení při nízkých teplotách. Určitě si ji vychutnáte také i v podobě křupavých řízků.

Jehněčí maso

Jehněčí maso můžete bez obav servírovat všem věkových kategoriím. Vhodné je zejména pro děti, kojící ženy a seniory. Bát se ho nemusejí ani lidé, kteří si důsledně hlídají příjem kalorií. Jehněčí obsahuje nízké procento tuku a plnohodnotné bílkoviny, pro ilustraci: ve 100 g libového jehněčího masa najdete přibližně 27–30 g bílkovin.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou
Recepty

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

17

Dělí se na přední a zadní. Přední část tvoří plec, krk, hrudí a kližky. Z plece je výborná sekaná a roláda. Z pupku a hrudí se nejčastěji připravuje ragú.

Zadní část obsahuje kýtu a hřbet. Hřbet s kýtou se doporučuje na kotlety a bifteky, případně pečené či dušené v celku. Pokud se chystáte na přípravu jehněčího, se servírováním rozhodně neotálejte. Vystydlé není tak chutné jako teplé.

Jehněčí kýta – je ideální na pečení a vykostěná i na plátek, řízek nebo medailonek.

Hřbet s kostí – toto maso s jemným vláknem a výraznou chutí je jako stvořené na pečení, dušení a porcované i na gril.

Bok s kostí – skvěle se hodí na pečení a ragú. A vykostěný je skvělý také na rolády.

Telecí maso

Telecí maso je lahůdka z mladého skotu, ve stáří 6–8 měsíců. Stejně jako u hovězího masa i zde platí přísná pravidla pro evidenci, a proto stejně jako u hovězího, tak i u telecího masa musí být uvedeno, odkud daný kousek masa pochází, jaké bylo stáří poraženého zvířete a další důležité informace.

Kvůli vysokému obsahu vody zpracujte telecí maso co nejrychleji, aby nepodlehlo zkáze. Jeho příprava je velmi rychlá, proto se výborně hodí zejména na minutky. Telecí maso obsahuje pouhých 580 kJ ve 100 gramech. Navíc je snadno stravitelné, což z něj činí ideální pokrm pro nejrůznější druhy diet včetně redukčních. Kromě dětí, starších lidí a osob toužících zhubnout je ocení také sportovci. Obsahuje totiž 21 % bílkovin.

Telecí maso na řízky – telecí maso je jako stvořené na řízky – originální vídeňský řízek je přece telecí. Hodí se ale také na přírodní plátky, rolády i na gril. Maso připravujte na másle a příliš nekořeňte, aby vynikla jeho chuť.

Pečeně s kostí v celku – toto maso je vhodné pro minutkové úpravy, eventuálně i na gril. Doporučujeme použít máslo a minimálně kořenit.

Krk s kostí – krk se skvěle hodí na pečení nebo na různé druhy omáček. Prospívá mu pomalejší pečení.

A rada závěrem? Nekupujte si maso do zásoby. Vždy nakupte tolik, co víte, že zpracujete. „Mrzí nás, když zákazníkovi prodáme velmi kvalitní produkt a on ho doma nevědomky úplně zničí. Nejdřív ho zmrazí, pak nešetrně rozmrazí a nakonec s ním nešetrně nakládá např. tím, že ho peče při velmi vysokých teplotách,“ dodává šéf řezníků.

Telecí krokety s polníčkovým salátem
Recepty

Telecí krokety s polníčkovým salátem

22

A jak se má maso vlastně správně skladovat?

Maso doma vždy vybalte z papíru či transportní fólie. Neomývejte ho, ale hned uložte do ledničky, či jiné chladné místnosti. Záleží na místě, kde jej budete uchovávat. Pokud se jedná třeba o velice chladný sklep či spíž, tak je ideální vlhká utěrka, do ledničky se asi lépe hodí uzavíratelná nádoba ať již plastová, či skleněná nebo z porcelánu. Maso takto můžete nechat pár dní „dozrát“, ale vždy ho musíte senzoricky hlídat, aby nedozrálo příliš.

tep (PR)

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky vůně maso zpracování hovězí maso omáčka vepřové maso pečení tipy řízek bílkovina jehněčí maso hovězí maso maso skladování jehněčí maso telecí maso vepřové maso

Návrhy pro vás

Zapečené rizoto s cuketou, paprikou a mletým vepřovým masem – snadný a voňavý oběd Recepty

Zapečené rizoto s cuketou, paprikou a mletým vepřovým masem – snadný a voňavý oběd

Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia Maso

Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia

Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami Sladké

Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Čokoládové suflé podle Zdeňka Pohlreicha Recepty

Čokoládové suflé podle Zdeňka Pohlreicha

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru Polévky

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli Recepty

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink Sladké

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink

Grilovaný hermelín s melounovou salsou – sladko-pikantní kombinace s výrazným sýrem Recepty

Grilovaný hermelín s melounovou salsou – sladko-pikantní kombinace s výrazným sýrem


Přečtěte si také

Recepty
Zapečené rizoto s cuketou, paprikou a mletým vepřovým masem – snadný a voňavý oběd

Zapečené rizoto s cuketou, paprikou a mletým vepřovým masem – snadný a voňavý oběd

Maso
Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia

Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia

Novinky
Novinky na trhu: bylinkový olej, osvěžení, dětské svačinky i nevšední čokoláda

Novinky na trhu: bylinkový olej, osvěžení, dětské svačinky i nevšední čokoláda

Sladké
Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Recepty
Čokoládové suflé podle Zdeňka Pohlreicha

Čokoládové suflé podle Zdeňka Pohlreicha

Polévky
Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru

Novinky
Ochutnejte to nejlepší ze středozemní kuchyně, která je plná barev, chutí a vůní

Ochutnejte to nejlepší ze středozemní kuchyně, která je plná barev, chutí a vůní

Těstoviny
Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč

Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč

Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou Recepty

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou

Penne zapečené se salsicciou a bílými fazolemi – snadný oběd plný zeleniny, masa a sýra Těstoviny

Penne zapečené se salsicciou a bílými fazolemi – snadný oběd plný zeleniny, masa a sýra

Sladké
Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Čokoládové suflé podle Zdeňka Pohlreicha Recepty

Čokoládové suflé podle Zdeňka Pohlreicha

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink Sladké

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink

Recepty
Zapečené rizoto s cuketou, paprikou a mletým vepřovým masem – snadný a voňavý oběd

Zapečené rizoto s cuketou, paprikou a mletým vepřovým masem – snadný a voňavý oběd

Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia Maso

Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia

Lečo s masovými kuličkami a olivami – letní zelenina v novém kabátku Zelenina

Lečo s masovými kuličkami a olivami – letní zelenina v novém kabátku

Recepty
Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Lečo s masovými kuličkami a olivami – letní zelenina v novém kabátku Zelenina

Lečo s masovými kuličkami a olivami – letní zelenina v novém kabátku

Ztracená vejce s lilkovou pastou a sušenými rajčaty – dokonalá kombinace středomořských chutí Předkrmy a chuťovky

Ztracená vejce s lilkovou pastou a sušenými rajčaty – dokonalá kombinace středomořských chutí

Nápoje
Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem

Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem

Cold brew coffee: letní závislost, která vás osvěží i okouzlí dokonalou chutí Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Cold brew coffee: letní závislost, která vás osvěží i okouzlí dokonalou chutí

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem Nápoje

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Ryby a mořské plody
Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské Recepty

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Dokřupava smažené kalamáry s voňavým koprovým dipem – dokonalá letní chuťovka Ryby a mořské plody

Dokřupava smažené kalamáry s voňavým koprovým dipem – dokonalá letní chuťovka

Polévky
Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru

Kuřecí polévka s citronem a kuskusem – vydatný pokrm, který hravě nahradí hlavní chod Polévky

Kuřecí polévka s citronem a kuskusem – vydatný pokrm, který hravě nahradí hlavní chod

Mavromatika  – řecká fazolová polévka s tymiánem Recepty

Mavromatika – řecká fazolová polévka s tymiánem

Recepty
Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva Recepty

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva

Ztracená vejce s lilkovou pastou a sušenými rajčaty – dokonalá kombinace středomořských chutí Předkrmy a chuťovky

Ztracená vejce s lilkovou pastou a sušenými rajčaty – dokonalá kombinace středomořských chutí

Recepty
Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou Recepty

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva Recepty

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva

Sladké
Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink Sladké

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink

Kynuté koláče s tvarohem, borůvkami a drobenkou – ryze český poklad chutná jako léto Sladké

Kynuté koláče s tvarohem, borůvkami a drobenkou – ryze český poklad chutná jako léto

Saláty
Letní salát s ostružinami a smaženým kozím sýrem – čerstvý, křupavý a plný kontrastních chutí!

Letní salát s ostružinami a smaženým kozím sýrem – čerstvý, křupavý a plný kontrastních chutí!

Salátové wrapy s bulgurem a tuňákem – jednoduchá chuťovka na letní oslavu i piknik Recepty

Salátové wrapy s bulgurem a tuňákem – jednoduchá chuťovka na letní oslavu i piknik

Slaná salátová granola s ořechy, semínky a ovesnými vločkami podle Karolíny Fourové Recepty

Slaná salátová granola s ořechy, semínky a ovesnými vločkami podle Karolíny Fourové

Recepty
Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Risotto Nero Frutti di Mare podle Marina Ristorante – efektní italská klasika s chutí moře Ryby a mořské plody

Risotto Nero Frutti di Mare podle Marina Ristorante – efektní italská klasika s chutí moře

Pečená kuřecí stehna s citronem podávaná s rýží a olivami – křehké maso, které chutná jako léto Maso

Pečená kuřecí stehna s citronem podávaná s rýží a olivami – křehké maso, které chutná jako léto

prima-cnn-news

Kdo může za zdražování potravin? Zemědělci, zpracovatelé a supermarkety se viní navzájem Rusové se snaží Trumpa korumpovat, tvrdí Hřib. Pro Konečnou byla schůzka na Aljašce úspěch Jiřikovský z bitcoinové aféry skončil ve vazbě. Panují u něj obavy z útěku, uvedli žalobci

prima-zeny

Tam, kde není friťák, se prostě nevaří. Šéf Pohlreich opět zasahuje a hrdinně ochutnává Před kamerou po letní pauze. Vacula šel z klece do kostela, Řezníček nestihl moře Pohlreich opět v roli šéfa: Obdivuju všechny v branži, stav gastro scény se zlepšuje

prima-zoom

Jak dostat Putina z komfortní zóny Nezastavitelný velitel Antonín Sochor dobýval Kyjev a cvičil armádu židovského státu Gigantický most spojí pevninu s ostrovem, na jih Itálie má přinést prosperitu a pořádek

prima-fresh

Zapečené rizoto s cuketou, paprikou a mletým vepřovým masem – snadný a voňavý oběd Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia Novinky na trhu: bylinkový olej, osvěžení, dětské svačinky i nevšední čokoláda

prima-cool

Češi chystají vlastního Conana Nejúspěšnější česká deskovka vítá zpět Harryho Pottera. Na co se můžeme těšit? Nová verze kultovního fantasy není podle recenzí takovým průšvihem, jak se čekalo

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Kvůli mojí tvorbě musel táta na kobereček, říká Řezník a představuje Martyho frky Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Ewa Farna žije v luxusní vile za Prahou. Manžel zdědil dům na Novém Světě Léky na bolest jsou pro zvířata toxické. Uhlí na průjem jim dát můžete Aronie je zázrak pro zdraví! Objevte recepty na čaj, tinkturu, džem i sirup

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.