Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Tipy, jak nejlépe zpracovat maso

Tipy, jak nejlépe zpracovat maso

Tipy, jak nejlépe zpracovat maso Zdroj: Thinkstock

  • Zavřít
Tipy, jak nejlépe zpracovat maso

Tipy, jak nejlépe zpracovat maso Zdroj: Thinkstock

Vánoce nejsou pouze svátkem pohody, klidu a míru, ale také dobrého jídla. A snad na žádné sváteční tabuli nesmí chybět maso. Umíte ho správně připravit?

Seznam.cz banner

Češi jsou národ masožravců, což potvrzují i čísla. Každý Čech spořádá ročně více než 77 kg masa. Nejčastěji, a tudíž i nejvíce, si dopřáváme vepřové. Hovězí může odradit díky své delší přípravě a netradiční druhy mas, jako je například skopové či jehněčí, mají specifickou chuť, ke které je třeba se projíst. Ať už se ale v našich kuchyních objevuje jakékoli maso, nejdůležitější pro nás všechny je jeho čerstvost, což potvrzuje Pavel Holeček, vedoucí řeznictví a uzenářství hypermarketů Globus: „Lidé ze všech koutů republiky preferují na svém stole vepřové maso. Vracejí se pro ně raději častěji v týdnu, protože vědí, že u nás si vždy vyberou to, co zrovna potřebují. Při současné nabídce není potřeba maso mrazit či jinak uchovávat do zásoby.“

A jak se pozná dobré maso? Nechte se jednoduše vést svými smysly. Čich – vůně masa vám prozradí hodně. Každý druh masa má svou typickou vůni. Spolehněte se také na svůj zrak. Nakupujte ve známých řeznictvích, kde víte, že zpracování masa probíhá přímo na místě.

Pokud už je výběr kvalitního kousku za vámi, je na řadě říct si, co s ním. Již při nákupu masa byste ale měli vědět, jak si jej chcete připravit. Od toho se pak odvíjí, jaký kousek v řeznictví koupíte. Jenže i zde číhá úskalí – mnozí z nás prostě nevědí, jakou část a z jakého druhu použít na vybraný pokrm.

Hovězí maso

Hovězí maso je hvězdou české kuchyně. Vysokou oblibu mu zaručuje především skvělá chuť a široké možnosti kulinářských úprav dražších i levnějších variant tohoto na železo bohatého masa.

Pomalu pečená hovězí kýta na červeném víně
Recepty

Pomalu pečená hovězí kýta na červeném víně

25

O barvě, chuti, vůni a konzistenci hovězího masa rozhoduje kromě jiných faktorů také stáří zvířete při porážce (čím je starší, tím je maso tužší). Optimální věk porážených zvířat by se měl pohybovat v rozmezí 18–24 měsíců.

Na stůl se dostává v mnoha úpravách: v celku jako pečeně, na plátky v podobě medailonků nebo steaků, na kostky, ze kterých je vynikající guláš, nebo mleté na karbanátky. Pro každou z těchto úprav je doporučovaný jiný kousek masa:

Svíčková – maso jemné struktury i jemné chuti. Proto si ho nejlépe vychutnáte v různých minutkových úpravách. Výhodou je jeho křehkost a snadné porcování.

Roštěná – toto maso charakterizuje jemné vlákno, výrazná chuť a snadné porcování. Můžete ho použít na minutky nebo také na přípravu originálního rostbífu. Při minutkové úpravě doporučujeme maso úplně nepropéct.

Pečeně z kýty – zahrnuje hned několik částí. Vrchní a spodní s jemným dlouhým vláknem jsou ideální na rolády nebo na špikování pro různé omáčky. Květová špička či předkýtí zvané ořech jsou díky svalovým vláknům předurčeny k dušení, omáčkám a vyzrálejší kusy k minutkovým úpravám.

Pečeně z krku – tvoří ji hrubší svalová vlákna obsahující pojivové tkáně a tuk. Skvěle se hodí pro typické české omáčky. Nejlépe si maso vychutnáte po delším vaření, tím získá výraznou chuť.

Vepřové maso

Vepřové maso vládne české kuchyni odnepaměti a současná spotřeba napovídá, že ho o prvenství hned tak něco nepřipraví. Pokud si lákavé kousky pašíka dopřáváte v méně tučné verzi, nemusíte si náklonnost k této tradiční lahůdce vůbec vyčítat.

Méně tučné, než by se zdálo. Vepřové maso bývá často neprávem označováno jako potravina s vysokým obsahem tuku. Tučnost masa však do velké míry závisí na tom, kterou část prasete si doma dopřáváte. Mezi jednotlivými partiemi totiž panují značné rozdíly – kotleta a kýta nabízejí velmi kvalitní libové maso, bůček je ale samozřejmě kalorickou bombou. Méně prorostlý kousek masa jednou za čas zdraví rozhodně neuškodí, navíc je zdrojem bílkovin a vitaminu B1.

U vepřového platí zpracování od čumáku až po ocas, a to nejen díky zabijačkám. Pro výrobu těchto pochoutek se zpracovávají hlava, lalok, kolínka i nožičky. Díky těmto kouskům si tak pochutnáte třeba na prejtu nebo na huspeninách.

Bok – nekorunovaný král české kuchyně se svou bohatou kalorickou hodnotou a výraznou chutí zavděčí každému milovníkovi vepřového masa. Doporučujeme vždy péci při nízké teplotě po delší dobu.

Kýta – nízký obsah tuku spolu s vysokým obsahem bílkovin zaručují vysokou výživovou hodnotu tohoto kusu masa. Kýta je vhodná na řízky, libové rolády, nudličky a dietní úpravy mas.

Pečená krkovice špikovaná česnekem a dýňové pyré
Recepty

Pečená krkovice špikovaná česnekem a dýňové pyré

22

Panenka – vyznačuje se nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem svalových bílkovin. To jí zaručuje vysokou výživovou hodnotu. Jedná se o skvělé minutkové maso, vhodné i pro pečení či dušení na másle.

Krkovice – ideální kompromis mezi libovým a prorostlým masem. Z tohoto univerzálního masa můžete připravit téměř cokoliv. Naším tipem je pečení při nízké teplotě do 140 stupňů po delší dobu.

Plec – nízký obsah tuku spolu s vysokým obsahem svalových bílkovin zaručují masu vysokou výživovou hodnotu. Díky krátkým svalovým vláknům se hodí na pečení při nízkých teplotách. Určitě si ji vychutnáte také i v podobě křupavých řízků.

Jehněčí maso

Jehněčí maso můžete bez obav servírovat všem věkových kategoriím. Vhodné je zejména pro děti, kojící ženy a seniory. Bát se ho nemusejí ani lidé, kteří si důsledně hlídají příjem kalorií. Jehněčí obsahuje nízké procento tuku a plnohodnotné bílkoviny, pro ilustraci: ve 100 g libového jehněčího masa najdete přibližně 27–30 g bílkovin.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou
Recepty

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

16

Dělí se na přední a zadní. Přední část tvoří plec, krk, hrudí a kližky. Z plece je výborná sekaná a roláda. Z pupku a hrudí se nejčastěji připravuje ragú.

Zadní část obsahuje kýtu a hřbet. Hřbet s kýtou se doporučuje na kotlety a bifteky, případně pečené či dušené v celku. Pokud se chystáte na přípravu jehněčího, se servírováním rozhodně neotálejte. Vystydlé není tak chutné jako teplé.

Jehněčí kýta – je ideální na pečení a vykostěná i na plátek, řízek nebo medailonek.

Hřbet s kostí – toto maso s jemným vláknem a výraznou chutí je jako stvořené na pečení, dušení a porcované i na gril.

Bok s kostí – skvěle se hodí na pečení a ragú. A vykostěný je skvělý také na rolády.

Telecí maso

Telecí maso je lahůdka z mladého skotu, ve stáří 6–8 měsíců. Stejně jako u hovězího masa i zde platí přísná pravidla pro evidenci, a proto stejně jako u hovězího, tak i u telecího masa musí být uvedeno, odkud daný kousek masa pochází, jaké bylo stáří poraženého zvířete a další důležité informace.

Kvůli vysokému obsahu vody zpracujte telecí maso co nejrychleji, aby nepodlehlo zkáze. Jeho příprava je velmi rychlá, proto se výborně hodí zejména na minutky. Telecí maso obsahuje pouhých 580 kJ ve 100 gramech. Navíc je snadno stravitelné, což z něj činí ideální pokrm pro nejrůznější druhy diet včetně redukčních. Kromě dětí, starších lidí a osob toužících zhubnout je ocení také sportovci. Obsahuje totiž 21 % bílkovin.

Telecí maso na řízky – telecí maso je jako stvořené na řízky – originální vídeňský řízek je přece telecí. Hodí se ale také na přírodní plátky, rolády i na gril. Maso připravujte na másle a příliš nekořeňte, aby vynikla jeho chuť.

Pečeně s kostí v celku – toto maso je vhodné pro minutkové úpravy, eventuálně i na gril. Doporučujeme použít máslo a minimálně kořenit.

Krk s kostí – krk se skvěle hodí na pečení nebo na různé druhy omáček. Prospívá mu pomalejší pečení.

A rada závěrem? Nekupujte si maso do zásoby. Vždy nakupte tolik, co víte, že zpracujete. „Mrzí nás, když zákazníkovi prodáme velmi kvalitní produkt a on ho doma nevědomky úplně zničí. Nejdřív ho zmrazí, pak nešetrně rozmrazí a nakonec s ním nešetrně nakládá např. tím, že ho peče při velmi vysokých teplotách,“ dodává šéf řezníků.

Telecí krokety s polníčkovým salátem
Recepty

Telecí krokety s polníčkovým salátem

22

A jak se má maso vlastně správně skladovat?

Maso doma vždy vybalte z papíru či transportní fólie. Neomývejte ho, ale hned uložte do ledničky, či jiné chladné místnosti. Záleží na místě, kde jej budete uchovávat. Pokud se jedná třeba o velice chladný sklep či spíž, tak je ideální vlhká utěrka, do ledničky se asi lépe hodí uzavíratelná nádoba ať již plastová, či skleněná nebo z porcelánu. Maso takto můžete nechat pár dní „dozrát“, ale vždy ho musíte senzoricky hlídat, aby nedozrálo příliš.

tep (PR)

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky vůně maso zpracování hovězí maso omáčka vepřové maso pečení tipy řízek bílkovina jehněčí maso hovězí maso maso skladování jehněčí maso telecí maso vepřové maso

Návrhy pro vás

Malinové řezy s pudinkem a sněhovou čepicí – recept na letní dezert jako z cukrárny Sladké

Malinové řezy s pudinkem a sněhovou čepicí – recept na letní dezert jako z cukrárny

Těhotnej kuchař: Zadělávaná kuřecí srdíčka s rýží – velmi chutné jídlo ve stylu za málo peněz hodně muziky Maso

Těhotnej kuchař: Zadělávaná kuřecí srdíčka s rýží – velmi chutné jídlo ve stylu za málo peněz hodně muziky

Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos Zelenina

Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos

Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku Maso

Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku

Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert Sladké

Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert

Geniální trhané hovězí maso z Kantýny – inspirujte se postupem, který používají profíci Maso

Geniální trhané hovězí maso z Kantýny – inspirujte se postupem, který používají profíci

Rychlé rýžové nudle s kuřecím masem, mrkví, paprikou a brokolicí – snadný oběd po asijsku Recepty

Rychlé rýžové nudle s kuřecím masem, mrkví, paprikou a brokolicí – snadný oběd po asijsku

Poklady belgické kuchyně: Peprný sýrový koláč Flamiche de Dinant – hromada sýra, vajec a pepře jsou základem této originální pochoutky Předkrmy a chuťovky

Poklady belgické kuchyně: Peprný sýrový koláč Flamiche de Dinant – hromada sýra, vajec a pepře jsou základem této originální pochoutky


Přečtěte si také

Kam za jídlem
Fine dining s pivním párováním: Restaurace Vallmo & Pivovar Matuška společně boří předsudky

Fine dining s pivním párováním: Restaurace Vallmo & Pivovar Matuška společně boří předsudky

Sladké
Malinové řezy s pudinkem a sněhovou čepicí – recept na letní dezert jako z cukrárny

Malinové řezy s pudinkem a sněhovou čepicí – recept na letní dezert jako z cukrárny

Maso
Těhotnej kuchař: Zadělávaná kuřecí srdíčka s rýží – velmi chutné jídlo ve stylu za málo peněz hodně muziky

Těhotnej kuchař: Zadělávaná kuřecí srdíčka s rýží – velmi chutné jídlo ve stylu za málo peněz hodně muziky

Zelenina
Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos

Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos

Novinky
Vůně bylin, nadšení a udržitelnost na jednom místě: Vydejte se na výlet do Bylinkového ráje Sonnentor

Vůně bylin, nadšení a udržitelnost na jednom místě: Vydejte se na výlet do Bylinkového ráje Sonnentor

Maso
Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku

Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku

Sladké
Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert

Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert

Novinky
Mixér: zmrzky s alkoholem, letní nabídka restaurací, dobroty na grilovačku a signature KVIFF drink

Mixér: zmrzky s alkoholem, letní nabídka restaurací, dobroty na grilovačku a signature KVIFF drink

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty
Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní

Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut Recepty

Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut

Zapečené penne s kuřecím masem a hráškem s omáčkou ze zakysané smetany – dokonalá rodinná večeře Těstoviny

Zapečené penne s kuřecím masem a hráškem s omáčkou ze zakysané smetany – dokonalá rodinná večeře

Sladké
Malinové řezy s pudinkem a sněhovou čepicí – recept na letní dezert jako z cukrárny

Malinové řezy s pudinkem a sněhovou čepicí – recept na letní dezert jako z cukrárny

Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert Sladké

Ålandská palačinka (Ålandspannkaka) pečená v troubě podle Kristiny Lund – vyzkoušejte netradiční skandinávský dezert

Malinové muffiny s drobenkou – malé dortíčky, které chutnají jako koláč od babičky Sladké

Malinové muffiny s drobenkou – malé dortíčky, které chutnají jako koláč od babičky

Maso
Těhotnej kuchař: Zadělávaná kuřecí srdíčka s rýží – velmi chutné jídlo ve stylu za málo peněz hodně muziky

Těhotnej kuchař: Zadělávaná kuřecí srdíčka s rýží – velmi chutné jídlo ve stylu za málo peněz hodně muziky

Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku Maso

Kuřecí medailonky s pikantní melounovou omáčkou – nevšední kombinace pro letní grilovačku

Geniální trhané hovězí maso z Kantýny – inspirujte se postupem, který používají profíci Maso

Geniální trhané hovězí maso z Kantýny – inspirujte se postupem, který používají profíci

Zelenina
Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos

Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos

Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny Vegetariánské

Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny

Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den Saláty

Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Nápoje
Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách Nápoje

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách

Melounovo-jogurtový shake s jahodami – rychlé osvěžení ve sklenici Nápoje

Melounovo-jogurtový shake s jahodami – rychlé osvěžení ve sklenici

Ryby a mořské plody
Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem

Losos s bramborovo-chřestovým pyré, dušeným špenátem a citrusovým máslem

Sezamový losos se soba nudlemi – rychlá a zdravá večeře s asijským šmrncem Recepty

Sezamový losos se soba nudlemi – rychlá a zdravá večeře s asijským šmrncem

Krevety s česnekovo-bylinkovou máslovou omáčkou – rychlé a chutné jídlo, které se hodí jako luxusní předkrm nebo romantická večeře Ryby a mořské plody

Krevety s česnekovo-bylinkovou máslovou omáčkou – rychlé a chutné jídlo, které se hodí jako luxusní předkrm nebo romantická večeře

Polévky
Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku

Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři Polévky

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát Polévky

Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát

Zelenina
Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos

Salsa pico de gallo – čerstvá salsa z rajčat s chilli a koriandrem je ideální ke křupavým nachos

Poklady belgické kuchyně: Peprný sýrový koláč Flamiche de Dinant – hromada sýra, vajec a pepře jsou základem této originální pochoutky Předkrmy a chuťovky

Poklady belgické kuchyně: Peprný sýrový koláč Flamiche de Dinant – hromada sýra, vajec a pepře jsou základem této originální pochoutky

Domácí bake rolls se sýrem a bylinkami – křupavá pochoutka k salse i vínu Předkrmy a chuťovky

Domácí bake rolls se sýrem a bylinkami – křupavá pochoutka k salse i vínu

Vegetariánské
Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny

Zapečené papriky plněné rýží, zeleninou a bylinkami – perfektní oběd pro letní dny

Pikantní mexický kotlík s fazolemi – rychlé bezmasé jídlo plné bílkovin podávejte s rýží Vegetariánské

Pikantní mexický kotlík s fazolemi – rychlé bezmasé jídlo plné bílkovin podávejte s rýží

Domácí bake rolls se sýrem a bylinkami – křupavá pochoutka k salse i vínu Předkrmy a chuťovky

Domácí bake rolls se sýrem a bylinkami – křupavá pochoutka k salse i vínu

Sladké
Malinové řezy s pudinkem a sněhovou čepicí – recept na letní dezert jako z cukrárny

Malinové řezy s pudinkem a sněhovou čepicí – recept na letní dezert jako z cukrárny

Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a dračím ovocem podle Šona – exotický dezert překvapí strukturou, chutí i barvou Sladké

Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a dračím ovocem podle Šona – exotický dezert překvapí strukturou, chutí i barvou

Maková bábovka s rybízem – dokonalá kombinace chutí pro víkendový moučník Sladké

Maková bábovka s rybízem – dokonalá kombinace chutí pro víkendový moučník

Saláty
Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny Saláty

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Saláty
Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení Přílohy

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení

Bún bò Nam Bô podle Šona – vietnamské hovězí s rýžovými nudlemi s tajným trikem na křehké masíčko Maso

Bún bò Nam Bô podle Šona – vietnamské hovězí s rýžovými nudlemi s tajným trikem na křehké masíčko

prima-cnn-news

Ukrajinka z mladé SPD: Slýchávám, že jsem fašistka. Hnutí si mě hýčkalo dlouho před válkou Hromadná bitka v Brně: Násilník mával pantokem, ukazují záběry. Policisté museli tasit pistole Bartošek: Svět nás kvůli Babišovi může přestat brát vážně. Snůška nesmyslů, namítl Juchelka

prima-zeny

Letní novinky na prima+: Skutečný příběh Nataschy Kampusch i pokračování Elišky a Damiána Plenu na kočár? Už nikdy, apeluje na matky záchranář. Namočením to ještě zhoršují Marie Rottrová nazpívala ústřední píseň k novému seriálu Polabí

prima-zoom

VIDEO: Když z nebe prší pavouci Která zvířata jako první obletěla Měsíc? Na významnou sovětskou misi se bohužel často zapomíná Jediný sovětský tank zničil 21 německých obrněnců, nezastavilo ho ani 156 zásahů. Potom vypukla bitva

prima-fresh

Fine dining s pivním párováním: Restaurace Vallmo & Pivovar Matuška společně boří předsudky Malinové řezy s pudinkem a sněhovou čepicí – recept na letní dezert jako z cukrárny Těhotnej kuchař: Zadělávaná kuřecí srdíčka s rýží – velmi chutné jídlo ve stylu za málo peněz hodně muziky

prima-cool

Michael Bay se vrací k Transformers Žebříček 100 nejlepších filmů 21. století: Nejen první místo je kontroverzní Nejočekávanější vesmírná sci-fi vypadá skvěle. Nástupce Marťana s Goslingem má první trailer

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Amanda Bynes chce shodit. Přiznala užívání léku na hubnutí, který frčí mezi celebritami Xholakys chce seknout se svlékáním. V nové kariéře chce lidem pomáhat duševně Rychlé miliony českých influencerů: Sharlota a Stejk přiznali konkrétní částky

prima-living

Režisér Jan Hřebejk má dva domovy. S rodinou žije na hausbótu a v luxusní vile Vila Šafránkové a Abrháma zeje prázdnotou. Potomci se o dům ani zahradu nestarají Chcete udržet v bytě příjemný chládek? Vsaďte na pokojové rostliny!

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.