Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

4 porce
do 1,5 hodiny
Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou
Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou Autor: archiv Prima
Mezi typická velikonoční jídla rozhodně patří jehněčí. Vyzkoušejte úpravu tohoto skvělého masa podle Zdeňka Pohlreicha – s bylinkovou krustou.
Reklama

Všechny recepty z 18. dílu s tématem VELIKONOCE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Nejdříve si připravte krustu: petržel, mátu a rozmarýn nasekejte, přikrájejte k nim změklé máslo a smíchejte dohromady. Přisypte strouhanku, osolte a prohněťte. Hotovou směs na krustu zabalte do potravinové fólie, vypracujte váleček a dejte vychladit do ledničky.
  2. Jehněčí hřbet očistěte od šlach, osolte a opepřete.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm hřbet. Nejdříve z té strany, kde je tuk, pak i z druhé strany. Ke hřbetu přidejte ještě okrájené šlachy, aby pustily šťávu. Nakonec přisypte čerstvý tymián.
  4. Jakmile hřbet začne pouštět šťávu, přesuňte pánev do trouby a nechte při 175 stupních dopéct.
  5. Po 10 minutách vyndejte maso z trouby, potřete ho hořčicí a navrch dejte vychlazenou krustu. Nechte zapéct v grilu na 200 stupňů.
  6. Mezitím si připravte přílohu: brambory uvařte ve slupce, pak nakrájejte na kolečka a orestujte na oleji. Přidejte kousek másla a jeden rozmáčknutý stroužek česneku.
  7. Jehněčí vyndejte z trouby, přendejte na talíř, přikryjte alobalem a nechte chvíli odpočívat.
  8. Tuk z pánve odlijte stranou, na pánvi nechte výpek, zalijte ho asi 1 dcl červeného vína a nechte odpařit. Pak přilijte vývar, osolte, opepřete a přeceďte.
  9. Na talíř nandejte orestované brambory, nakrájený jehněčí hřbet a zalijte šťávou.
Reklama

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou Foto:

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou Foto:

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou Foto:

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou, foto: archiv Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama