Suroviny
- mrkev 4
- celer 1
- petržel 4
- cibule 2 malá
- zeleninový bujón
- polévkové koření 1 PL
- bobkový list 3
- nové koření
- mletá paprika 1 ML
- olej
- sůl 2 ML
- čerstvě namletý pepř
Postup
Dáme si vařit vodu do hlubokého hrnce, přidáme omytou, očištěnou a pokrájenou zeleninu a dvě malé cibule v celku. Necháme hodinu vařit, dochutíme kostkou zeleninového bujonu.
Přidáme dvě čajové lžičky soli, jednu velkou lžíci polévkového koření, mletý pepř, bobkové listy, nové koření a necháme vařit.
Vedle do malého kastrolku přilijeme cca jeden malý panák slunečnicového oleje a poté, co se nám olej rozpálí, přihodíme najemno nakrájenou jednu velkou cibuli a orestujeme doměkka.
Pak přidáme dvě čajové lžičky mleté červené sladké papriky a cca 10 sekund mícháme vařečkou a dáváme pozor, aby se paprika v oleji nespálila. Hned po 10 sekundách přiléváme tuto směs do polévky. Pořádně zamícháme a máme hotovo.
Autor receptu: Jan Bendig