Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Klára Michalová

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Hygiena při grilování: Zásady a praktické tipy, jak si užít zdravou a bezpečnou grilovačku

Při grilování je potřeba dodržet několik zásad

Při grilování je potřeba dodržet několik zásad Zdroj: iStock

  • Zavřít
Při grilování je potřeba dodržet několik zásad

Při grilování je potřeba dodržet několik zásad Zdroj: iStock

Léto je na dohled a s ním přichází i oblíbená sezóna grilování. Abyste si pochutnali bez zdravotních rizik, je důležité dodržovat základní hygienické zásady. Na co vše je nutné při grilování dávat pozor? Nepodceňujte především správnou manipulaci s potravinami, dostatečnou tepelnou úpravu masa ani pravidelnou údržbu grilu.

Seznam.cz banner

Existuje zdravé grilování?

Ačkoliv je grilování oblíbenou zábavou po celém světě, o tom, zda je zdravé, se stále vedou spory. Všichni milujeme kouřové aroma grilovaných pochoutek, ale právě kouř z přepáleného oleje v sobě nese jistá rizika. „V Česku je grilování stále spojováno s marinováním masa ve velkém množství oleje a následným grilováním na otevřeném grilu bez možnosti regulace přívodu vzduchu, takový způsob grilování ale není vůbec zdravý,“ říká Tomáš Dytrych, gril master v Grilování.cz, a dodává: „To ale neznamená, že se musíte grilování vzdát. Obzvlášť pokud si pokrmy připravované na otevřeném ohni dopřáváte opravdu jen občas a nebudete maso nakládat do ,litrů‘ oleje a grilovat ho až do ,zuhelnatění‘ při nesmyslně vysokých teplotách, je riziko minimální.“

Zdravého grilování dosáhnete zejména použitou metodou grilování – pokud zvolíte nepřímé grilování (potraviny se umístí mimo přímý žár ohně, ne přímo nad něj), bude to stejné, jako kdybyste pekli maso v horkovzdušné troubě. Tuto grilovací techniku ale mohou využít jen ti, kdo mají gril s víkem. „Ideální zejména u větších kusů masa – vyšší steaky, celá svíčková nebo panenka – je kombinace nepřímé a přímé metody. Pokud váš gril víko nemá, můžete vyzkoušet pečení na lávových kamenech, ze kterých tuk neodkapává do ohně,“ radí Tomáš Dytrych.

Originální recepty pro nejlepší grilovačku

Originální recepty pro nejlepší grilovačku

Tipy pro zdravější grilování

Pokud máte gril s víkem, grilujte nepřímou metodou nebo ji kombinujte s metodou přímou. Při grilování nepoužívejte nesmyslně vysoké teploty. Maso nakládejte "na sucho", tedy úplně jednoduše okořeňte maso kořenicí směsí a nechte takto naložené pár hodin. Pokud ho budete marinovat, dělejte to spíše v marinádě ve formě vodného roztoku (základem je voda s dalšími ochucovadly a jogurtem nebo jiné tekutiny, jako například pivo, víno, cider, džusy) než v oleji.

Vyhýbejte se přepalování cukrů a zbytečně tučným masům. Lze je nahradit méně tučnými variantami, jako je drůbeží maso, ryby, sýry nebo zelenina. Nedáte-li dopustit na ochucené dipy, připravte je z bílého jogurtu nebo zakysané smetany, získáte tak zdravější alternativu k majonéze. Grilované dobroty doplňte grilovanou zeleninou a čerstvým celozrnným pečivem.

Grilované tofu steaky jsou skvělou alternativou k masu. Marináda jim dodá chuť, říká šéfkuchař Martin Svatek
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Grilované tofu steaky jsou skvělou alternativou k masu. Marináda jim dodá chuť, říká šéfkuchař Martin Svatek

Základní hygienické zásady při grilování

A teď už opravdu k samotné hygieně při grilování. Protože se většina z nás věnuje grilování především v letních měsících, je důležité zdůraznit, že právě v teple se snadněji množí nejrůznější bakterie, které mohou způsobovat zažívací problémy. Čistota při grilování a obecně při práci v kuchyni je prostě základ.

Před manipulací s potravinami si vždy důkladně umyjte ruce a používejte čisté kuchyňské náčiní. Klíčové je správné skladování potravin a také jejich výběr. „Syrové maso uchovávejte odděleně od ostatních potravin, zejména zeleniny a pečiva. Nezapomínejte ani na to, že syrové potraviny a potraviny již určené k jídlu by se neměly zpracovávat na jednom místě, aby nedošlo ke křížové kontaminaci. Není to nic složitého, stačí, když například krájecí prkénko, na kterém jste připravovali syrové maso, nebudete používat k přípravě zeleniny na salát atd. Maso a další živočišné produkty uchovávejte v chladničce při teplotě 0–2 °C a venku je ponechávejte jen po nezbytně nutnou dobu. Nesmírně důležité je nepodcenit přepravu masa z obchodu. Při převozu používejte vždy chladicí tašky, mrazicí vložky nebo autochladničky,“ doporučuje Tomáš Dytrych z Grilování.cz.

Jak připravit dokonalý steak na grilu – krok za krokem k nejlepšímu výsledku Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Jak připravit dokonalý steak na grilu – krok za krokem k nejlepšímu výsledku

Poradíme, jak správně naložit maso na gril a přidáme tipy na 4 grilovací omáčky Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Poradíme, jak správně naložit maso na gril a přidáme tipy na 4 grilovací omáčky

Teplota masa při grilování

Při samotném grilování je nesmírně důležité kontrolovat vnitřní teplotu grilovaného masa, abyste si byli jistí, že je dostatečně tepelně zpracované. Správné propečení masa je totiž zásadní pro minimalizaci rizika bakteriálních infekcí. Každý druh masa má jinou minimální bezpečnou teplotu pro konzumaci (teplota, kdy je většina nežádoucích patogenů, zejména salmonela, zahubena):

Hovězí, vepřové a telecí maso: minimální bezpečná teplota je 63 °C pro všechny tyto tři druhy masa, ale hovězí steaky se většinou připravují na nižší vnitřní teploty takto:

  • Rare (krvavý) – 49–54 °C
  • Medium rare – 54–57 °C
  • Medium – 57–63 °C
  • Well done (dobře propečený) – 68 °C a více

Drůbeží maso (celé nebo mleté) – minimálně 74 °C

Ryby – minimální bezpečná vnitřní teplota je 63 °C. Čerstvý losos a tuňák se často připravují ale jen na cca 56 °C

Mleté vepřové a hovězí maso (burgery a grilovací klobásy) – minimální vnitřní teplota je 71 °C, ale burgery z hovězího masa se často připravují na nižší teploty stejně jako hovězí steaky

Nejčastější chyby při grilování podle Zdeňka Pohlreicha. Děláte je také?
Novinky

Nejčastější chyby při grilování podle Zdeňka Pohlreicha. Děláte je také?

Jak zjistit vnitřní teplotu masa? Vnitřní teplotu masa zjistíme jen a pouze měřením, a to vpichovým grilovacím teploměrem nebo termosondou. Vpichový grilovací teploměr je jednoduchý měřicí přístroj, který prostě zapíchnete do středu masa a během pár sekund zjistíte jeho vnitřní teplotu. Grilovací termosondu naopak používáte po celou dobu tepelné úpravy masa – do jeho středu zapíchnete termosondu a můžete sledovat, jak vnitřní teplota pomalu roste po celou dobu grilování. Termosonda je oblíbená nejen při grilování, ale taky v kuchyni při pečení masa. Používá se na přípravu větších kusů masa, které se grilují několik hodin.

  • ČTĚTE TAKÉ: Jak připravit dokonalý T-bone steak na grilu poradí šéfkuchař Martin Svatek

Používejte kvalitní palivo

Důležitým tématem je také používání vhodného paliva. Týká se to především grilů na dřevěné uhlí a dřevo, protože v minulosti se často stávalo, že ke grilování se prostě používalo dřevo, které zbylo na zahradě. Takové palivo je ale často nekvalitní, proto je vhodnější zvolit dřevěné uhlí kvalitních značek, které neobsahuje žádné škodlivé příměsi. To samé platí i o peletách na grilování nebo lupíncích či štěpce na zauzování.

Neodolatelná a originální grilovačka bez masa

Neodolatelná a originální grilovačka bez masa

Nepodceňujte čištění grilu

Po každém grilování je nutné věnovat pozornost důkladnému čištění grilu. Pokud bychom na něm nechávali připečené zbytky jídla z předchozího grilování, snadno se stanou zdrojem nežádoucích patogenů, které mohou způsobit střevní potíže. Zbytky jídla a mastnota navíc mohou také negativně ovlivnit chuť pokrmů i životnost samotného grilu. Spálené zbytky jídla navíc mohou nést i zdravotní riziko kvůli vzniku karcinogenních látek. Jak na to?

„Po každém grilování si vezměte k ruce kartáč na čištění grilovacího roštu a důkladně ho očistěte. Pamatujte ale, že grilovací rošt by měl být čistý i během grilování. Pokud tedy budete grilovat několik várek steaků, je vhodné čistit grilovací rošt průběžně, právě aby se zamezilo ulpívání a následnému přepalování zbytků masa na roštu. Čas od času si i vnitřek vašeho grilu zaslouží větší péči, proto se vyplatí investovat do špachtlí na odstranění větších nečistot nebo speciálních čisticích přípravků, které grilovací vanu vyčistí a zároveň ochrání,“ popisuje Tomáš Dytrych z Grilování.cz.

Zdroj: Grilování.cz

Vyzkoušejte profesionální trik, jak bezpečně a zdravě grilovat v alobalu podle šéfkuchaře Martina Svatka Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Vyzkoušejte profesionální trik, jak bezpečně a zdravě grilovat v alobalu podle šéfkuchaře Martina Svatka

Grilovaná vepřová krkovice je nestárnoucí klasika, říká Martin Svatek. A přidává tipy, jak ji dokonale připravit Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Grilovaná vepřová krkovice je nestárnoucí klasika, říká Martin Svatek. A přidává tipy, jak ji dokonale připravit

Dokonalé grilované kuře chce čas a něžnou péči, říká Zdeněk Pohlreich. Vyzkoušejte jeho tipy při příští grilovačce Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Dokonalé grilované kuře chce čas a něžnou péči, říká Zdeněk Pohlreich. Vyzkoušejte jeho tipy při příští grilovačce

Jarní grilovačka: dejte prostor svěžím a neotřelým chutím. Na ohni připravte chřest, jahody nebo krůtí maso Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Jarní grilovačka: dejte prostor svěžím a neotřelým chutím. Na ohni připravte chřest, jahody nebo krůtí maso

Klára Michalová

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky jídlo grilování gril zelenina maso hygiena steak

Návrhy pro vás

Domácí pacholík s karamelovou omáčkou – sladká tečka z tvarohu pro děti i dospělé Sladké

Domácí pacholík s karamelovou omáčkou – sladká tečka z tvarohu pro děti i dospělé

Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl Polévky

Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl

Holandský řízek z divočáka podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu Maso

Holandský řízek z divočáka podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Jablečné knedlíky z bramborového těsta – známý sladký pokrm s podzimním twistem Sladké

Jablečné knedlíky z bramborového těsta – známý sladký pokrm s podzimním twistem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Žitný perník s ořechy a čokoládovou polevou – jednoduchý moučník, který můžete mlsat bez výčitek Sladké

Žitný perník s ořechy a čokoládovou polevou – jednoduchý moučník, který můžete mlsat bez výčitek

Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi Sladké

Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve Vegetariánské

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve


Přečtěte si také

Sladké
Domácí pacholík s karamelovou omáčkou – sladká tečka z tvarohu pro děti i dospělé

Domácí pacholík s karamelovou omáčkou – sladká tečka z tvarohu pro děti i dospělé

Prostřeno!
Prostřeno: Hovězí roastbeef na chlebu

Prostřeno: Hovězí roastbeef na chlebu

Prostřeno!
Prostřeno: Čokoládové brownies se zmrzlinou

Prostřeno: Čokoládové brownies se zmrzlinou

Prostřeno!
Prostřeno: Kachní prso s dýňovým pyré s redukcí z portského vína a ovocného džemu

Prostřeno: Kachní prso s dýňovým pyré s redukcí z portského vína a ovocného džemu

Prostřeno!
Prostřeno: Zeleninový miso ramen

Prostřeno: Zeleninový miso ramen

Polévky
Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl

Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl

PR článek
Food truck jako splněný sen. Co potřebujete k rozjezdu?

Food truck jako splněný sen. Co potřebujete k rozjezdu?

Maso
Holandský řízek z divočáka podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Holandský řízek z divočáka podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce Těstoviny

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi Recepty

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Sladké
Domácí pacholík s karamelovou omáčkou – sladká tečka z tvarohu pro děti i dospělé

Domácí pacholík s karamelovou omáčkou – sladká tečka z tvarohu pro děti i dospělé

Jablečné knedlíky z bramborového těsta – známý sladký pokrm s podzimním twistem Sladké

Jablečné knedlíky z bramborového těsta – známý sladký pokrm s podzimním twistem

Žitný perník s ořechy a čokoládovou polevou – jednoduchý moučník, který můžete mlsat bez výčitek Sladké

Žitný perník s ořechy a čokoládovou polevou – jednoduchý moučník, který můžete mlsat bez výčitek

Maso
Holandský řízek z divočáka podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Holandský řízek z divočáka podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři Maso

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Vegetariánské
Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl Maso

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin Recepty

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl

Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem Polévky

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Hřejivá polévka s vepřovým masem, houbami a vejcem – pokrm inspirovaný japonským ramenem Polévky

Hřejivá polévka s vepřovým masem, houbami a vejcem – pokrm inspirovaný japonským ramenem

Recepty
Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli Předkrmy a chuťovky

Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli

Vegetariánské
Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem Polévky

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Sladké
Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci Maso

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři Přílohy

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Hřib: Motoristé šíří auru náckovství, Turek je dětinský. Nedělal bych kata, namítá Doležal Výrazná proměna ruské armády: Chaos je pryč. Učí se rychle, má ale své limity, tvrdí expertka Babiš se spojenci našel společného nepřítele. Chtějí najít bič na supermarkety

prima-zeny

Honza z nahé seznamky neměl lehký život. Jsem easy lover, život je krásný, říká dnes Dobrodružství Vojty Kotka začalo obřím dárkem od manželky. V maringotce už i spí Anička nařkla Čestmíra, že je včelí královnou. Další ho podezřívají, že je zrádce

prima-zoom

Putinova tajná tvář v nové knize Vrah učitelky zahrabal tělo v rozlehlém mlýně. Policii mátl báchorkami, pepřem a dezinfekcí, dnes je na svobodě Zákeřná a tichá: Rakovina slinivky zabíjí dřív, než ji stihnete poznat

prima-fresh

Domácí pacholík s karamelovou omáčkou – sladká tečka z tvarohu pro děti i dospělé Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl Holandský řízek z divočáka podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

prima-cool

Trailer: Nový horor od Sama Raimiho Autoři hry o Jiřím Károvi vybírají 450 tisíc korun. Jaké libůstky jsou v plánu? Star Wars, Harry Potter nebo Indiana Jones. Opustil nás tvůrce nejkrásnějších filmových plakátů, připomeňte si je

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Připravte se na zimu a postarejte se o topení: Krok za krokem, jak na to Jak pěstovat český ženšen a využít léčivou sílu i pikantní chuť křenu Aukuba japonská je odolná pokojovka: Tipy na pěstování i řešení problémů

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.