redakce Prima FRESH

Nejčastější chyby při grilování podle Zdeňka Pohlreicha. Děláte je také?

Zdeněk Pohlreich promluvil o častých chybách při grilování

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se vrací na Primu v jedinečné grilovací show ve své nejlepší formě. Spolu s kolegou Martinem Svatkem stanou v porotě. Přečtěte si v rozhovoru, jak hodnotí současnou gastronomii nebo jaké suroviny lze grilovat.

Velká soutěžní grilovací show je za dveřmi. Alespoň z televizní obrazovky na vás už od 23. března dýchne na Primě letní atmosféra, o níž se postará parta nažhavených soutěžících, kteří rozehrají souboj s grilem i surovinami.

Zdeňku, co se vám na natáčení nové show líbilo nejvíce?

Počasí, prostředí, štáb, grilování, kolegové, mně se líbí všechno.

Sešli se podle vás v show Česko na grilu šikovní soutěžící?

Rozhodně. Jsou úplně v pohodě, jde jim to pěkně.

Nestihli jste premiérový díl reality show Česko na grilu sledovat v televizi? Přehrajte si ho celý online na prima+:

Jaký máte názor na současný stav české gastronomie? Jaké jsou za posledních deset let největší změny?

Největší změny jsou v tom, že máme všeho čím dál tím méně. Máme čím dál méně lidí, čím dál méně zboží, čím dál dražší zboží. Myslím si, že to pro obor gastronomie rozhodně není jednoduchá doba, ale zase na druhou stranu je třeba vidět, že úroveň stoupá zásadně. První věci, o kterých jsem mluvil, celou gastroscénu spíš jenom zpomalují, takže ve finále je to dobré.

Vy sám vaříte doma často, nebo spíše chodíte navštěvovat různé restaurace?

Já vařím hlavně v sebeobraně, abychom náhodou neumřeli hladem. Vařím pro všechny, pro lidi, pro psy, pro zvířata, pro všechny.

Jaké nejčastější chyby dělají Češi při grilování?

Jsou lakomí. Nechtějí si koupit kvalitní a dobré suroviny. A to je přitom základ. Jenže něco to stojí.

Jsou nějaké suroviny, které jsou netradiční, na gril se hodí a Češi o tom neví?

To já nevím, já Čechům do hlavy nevidím. Myslím si, že jsem se smířil s tím, že už to stejně nikdy nepochopím, ale na grilu se dá dělat všechno. Plamen je zdroj tepla, to je kuchyně.

Česko na grilu sledujte od 23. března na Primě:

Autor článku

redakce Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty