Jahodová vrstva:
- jahody (čerstvé nebo mražené) 70 g
- cukr (nebo med) 1 lžička
- citronová šťáva (nebo voda) 1 lžička
Matcha:
- matcha (prášek) 1 lžička
- horká voda (cca 70–80 °C) 50 ml
Mléko:
- plnotučné mléko (nebo rostlinné) 150 ml
- led
Postup přípravy:
- Rozmixujte nebo rozmačkejte jahody s cukrem a trochou citronové šťávy do hladkého pyré. To nalijte na dno sklenice a přidejte kostky ledu.
- Přes ledové kostky pak pomalu vlijte vychlazené mléko, aby se vrstvy hezky oddělily.
- Matcha prášek prosejte přes sítko do misky a rozmíchejte s horkou vodou ideálně speciální bambusovou metličkou – říká se jí chasen. Nebo můžete použít ruční napěňovač mléka. Na povrchu vznikne pěna.
- Připravenou matchu nechte asi 2 minuty zchladnout a poté ji nalijte přes led a mléko do sklenice (můžete nalévat ještě přes lžičku, aby vznikla oddělená vrchní zelená vrstva).

Chcete si na rodinnou oslavu připravit klasický koktejl? Pusťte si náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Mojito
Nebo se podívejte na další matcha recepty: