Suroviny
- matcha (v prášku) 1 lžička
- voda (Horká) 1/4 hrnku
- med 2 lžičky
- mandlové mléko 1/2 hrnku
Pokud toho o matcha čaji moc nevíte, tak tu pro vás máme pár základních informací. Existuje více než 10 druhů tříd kvality, které se od sebe liší jak barvou, tak svou ojedinělou chutí. Originálně matcha tea pochází z Japonska, kde roste na polích, kde mu speciální technikou stíní v přístupu až 90 % slunečního světla. Díky tomu rostlina produkuje chlorofyl, aby tento nedostatek kompenzovala a je tak bohatá na aminokyseliny. Následná výroba je mnohem náročnější než výroba klasických čajů a její správné know-how si chrání každý farmář sám pro sebe.
Pití kvalitního matcha tea vám napomáhá k:• zlepšení koncentrace a vnímání• zvýšení rychlosti spalování tuků v těle• snížení cholesterolu v krvi• snížení rizika tvorby rakoviny• zvýšení imunity• snížení hladiny glukózy v krvi• příjmu vitamínů (A, E a C) a minerálů (železo, vápník, draslík a zinek)
Postup přípravy
- Dejte si vařit vodu, kterou je lepší stáhnout pod bodem varu. Následně v hrnečku naplněném z 1/4 horkou vodou rozmíchejte lžičku matcha tea tak, aby se dobře a všechen rozpustil.
- Pokud máte kávovar a nebo něco jiného na vyšlehání mléka, určitě toho využijte. Pokud ne, nic se neděje, půjdeme na to pěkně růčo fůčo. Med přidejte do mléka a v menším rendlíku zahřívejte. Vezměte si do ruky metličku a rychlými pohyby mléko vyšlehejte do pěny.
- Do připraveného hrnečku přelijte ochucené mléko i s pěnou, přes které pak přelijete horké matcha tea.