Suroviny
- máslo 100 g (7 lžic)
- moučkový cukr 100 g (6 lžic)
- žloutek 1 ks
- hladká mouka 3/4 hrnku
- sůl 1/2 lžičky
- mandle 100 g (6 lžic)
- matcha 2 lžičky
- cukr krystal
DALŠÍ ORIGINÁLNÍ SLADKÉ RECEPTY NAJDETE V KNIZE MOJE SLADKÁ KUCHAŘKA:
Článek
Moje sladká kuchařka pro všechny, kdo milují sladké!
Právě vyšla první kniha z edice Prima Fresh – Moje sladká kuchařka: 76 originálních receptů pro radost z pečení. Tváří kuchařky se stala Gábina Kratochvílová, Česká Miss...
Postup přípravy
- Nejlépe v robotu utřete pádlovým nástavcem máslo s moučkovým cukrem do světlé nadýchané pěny. Přidejte žloutek a zatřete ho.
- Prosejte mouku, sůl, mandle a čaj matcha do středně velké misky, aby ve směsi nebyly hrudky. Vsypte naráz do robotu a promíchejte s máslovou směsí, aby vznikla hrouda těsta.
- Těsto vyklopte na kus fólie a její pomocí vytvarujte do válečku o průměru asi 5 cm. Pevně zabalte do fólie a dejte nejméně na 40 minut na mrazák. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.
- Váleček těsta rozbalte a obalte ho v cukru nebo odkrojte polovinu a jen tu obalte v cukru. Velmi ostrým nožem krájejte z těsta plátky a klaďte je na plech. Pečte asi 9 minut, až zezlátnou. Nechte je vychladnout na mřížce a ty neobalené v cukru lehce poprašte vločkovou solí – senzačně zvýrazní a odpíchne jejich chuť.