Suroviny
- těstoviny (např. Adriana Creste di Gallo) 400 g
- slunečnicový olej 50 ml
- uzené maso (uvařené, nakrájené na kostičky) 400 g
- zakysaná smetana 400 g
- brynza 200 g
- mražený hrášek 100 g
- pesto (z medvědího česneku) 100 g
- pažitka (nakrájená nadrobno) 1 menší svazek
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte.
- Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, uzené maso a orestujte. Přidejte zakysanou smetanu, brynzu a krátce provařte. Přidejte těstoviny, hrášek a dobře promíchejte.
- Naservírujte na talíř, přidejte pesto z medvědího česneku a ozdobte pažitkou.
Vyzkoušejte i recept na pravé spaghetti carbonara podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE