Šneci z kynutého těsta s náplní z medvědího česneku

Moje hodnocení
6x

Už jste se také zamilovali do medvědího česneku? Tato typicky jarní rostlinka má velice krátkou sezonu, ale jakmile začne, můžete se v kuchyni během vaření opravdu vyřádit! Medvědí česnek se totiž hodí do polévek, na přípravu pesta, můžete ho zamrazit do zásoby, ale také si z něj rovnou upéct tuto famózní chuťovku. Šneci z kynutého těsta jsou zkrátka klasika!

12 porcí
60 minut

Kvásek

  • sušené droždí 1 sáček
  • teplé mléko 60 ml
  • cukr 1 lžička

Těsto

Náplň

Na dokončení

  • vajíčko na potření
  • sýr na posypání

Postup přípravy

  1. Do menší misky nasypte droždí, přidejte lžičku cukru, teplé mléko, vše lžičkou promíchejte a nechte droždí 5–10 minut aktivovat.
  2. Mezitím do mísy dejte veškeré suroviny na těsto, poté přidejte aktivované droždí a vše zpracujte v těsto (trvá to 5–7 minut).
  3. Mísu s těstem přikryjte a nechte na teplém místě vykynout. Těsto kyne přibližně hodinu. Během kynutí připravte náplň. Medvědí česnek pokrájejte najemno a spolu se změklým máslem promíchejte. Sýr nastrouhejte.
  4. Vykynuté těsto dejte na lehce pomoučený vál a válečkem rozválejte na plát o velikosti 45 x 35 cm.
  5. Plát těsta potřete náplní, posypte nastrouhaným sýrem a poté srolujte. Vzniklou roládu rozkrojte na 12 šneků. Šneky naskládejte do pekáče vymazaného máslem či olejem. Přikryjte a nechte kynout půl hodiny.
  6. Troubu předehřejte na 180 °C. Vajíčko rozšlehejte s trochou mléka.
  7. Vykynuté šneky potřete vajíčkem a posypte sýrem. Pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut.
  8. Po upečení nechte mírně zchladnout a poté podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty