Šneci z kynutého těsta s náplní z medvědího česneku
Zdroj: Garden & Kitchen
Šneci z kynutého těsta s náplní z medvědího česneku
Zdroj:
Garden & Kitchen
Už jste se také zamilovali do medvědího česneku? Tato typicky jarní rostlinka má velice krátkou sezonu, ale jakmile začne, můžete se v kuchyni během vaření opravdu vyřádit! Medvědí česnek se totiž hodí do polévek, na přípravu pesta, můžete ho zamrazit do zásoby, ale také si z něj rovnou upéct tuto famózní chuťovku. Šneci z kynutého těsta jsou zkrátka klasika!
Postup přípravy
-
Do menší misky nasypte droždí, přidejte lžičku cukru, teplé mléko, vše lžičkou promíchejte a nechte droždí 5–10 minut aktivovat.
-
Mezitím do mísy dejte veškeré suroviny na těsto, poté přidejte aktivované droždí a vše zpracujte v těsto (trvá to 5–7 minut).
-
Mísu s těstem přikryjte a nechte na teplém místě vykynout. Těsto kyne přibližně hodinu. Během kynutí připravte náplň. Medvědí česnek pokrájejte najemno a spolu se změklým máslem promíchejte. Sýr nastrouhejte.
-
Vykynuté těsto dejte na lehce pomoučený vál a válečkem rozválejte na plát o velikosti 45 x 35 cm.
-
Plát těsta potřete náplní, posypte nastrouhaným sýrem a poté srolujte. Vzniklou roládu rozkrojte na 12 šneků. Šneky naskládejte do pekáče vymazaného máslem či olejem. Přikryjte a nechte kynout půl hodiny.
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Vajíčko rozšlehejte s trochou mléka.
-
Vykynuté šneky potřete vajíčkem a posypte sýrem. Pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut.
-
Po upečení nechte mírně zchladnout a poté podávejte.
Šneci z kynutého těsta s náplní z medvědího česneku 2
Zdroj: Garden & Kitchen
Šneci z kynutého těsta s náplní z medvědího česneku 2
Zdroj:
Garden & Kitchen