Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Tagliatelle s medvědím česnekem, brynzou a slaninou
Sezona medvědího česneku je krátká, a proto je potřeba si ji pořádně užít. Využijte nezaměnitelnou chuť jarního lupení v tomto bleskovém receptu pouze ze čtyř surovin!
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- uzená slanina 70 g
- čerstvé tagliatelle 250 g
- sůl
- medvědí česnek 1 velký svazek
- brynza 70 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Uzenou slaninu nakrájejte na kostičky a na pánvi je orestujte dozlatova a dokřupava.
- V hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny. Trochu vody z těstovin uschovejte.
- Do mixéru dejte nahrubo překrájený očištěný medvědí česnek, brynzu a 4 lžíce vody z těstovin. Rozmixujte na jemnou omáčku.
- Uvařené těstoviny smíchejte s omáčkou, nandejte na talíře a posypte slaninou. Navrch můžete přidat další rozdrobenou brynzu.
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))