Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Květákový mozeček

2 porce
do 30 minut
Květákový mozeček
Květákový mozeček Autor: My Cooking Diary
Znáte větší květákovou klasiku než mozeček? My nejspíš ne! O to víc nás baví, jak je tento pokrm jednoduchý. Stačí vám jen několik ingrediencí a vykouzlíte plnohodnotné jídlo!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Z květáku rozeberte růžičky, omyjte a dejte vařit do hrnce s osolenou vodou zhruba na 12 minut doměkka.
  2. Čas samozřejmě záleží na velikosti růžiček. Květák proto kontrolujte vždy během vaření. Měl by být krásně měkký, ale ne rozvařený.
  3. Hotový květák sceďte, nechte trochu vychladnout, oschnout a pak ho nakrájejte nahrubo. Mezitím dejte vařit brambory do osolené vody společně s kmínem a vařte doměkka.
  4. Nakrájejte trochu šalotky a pórek na půl kolečka, jarní cibulku na kolečka a chilli najemno. Trochu jarní cibulky a pórku nechte na závěr.
  5. Do pánve pak dejte rozehřát máslo a když začne pěnit, přidejte šalotku, pórek a chilli. V mezičase rozšlehejte vajíčka s trochou soli.
  6. Na lehce opečenou směs pórku, cibulky, šalotky a chilli přidejte nakrájený květák a nechte společně tak dvě až tři minutky opékat.
  7. Pak přilijte vajíčka, směs promíchejte, osolte, opepřete a stáhněte plamen. Směs by měla zůstat vláčná a vajíčka se strašně snadno vysuší, tak pozor na plamen.
  8. Na závěr přidejte najemno nasekanou petrželku, a pokud máte rádi, tak trochu křupavého pórku a jarní cibulky
Reklama
Květákový mozeček
Květákový mozeček
Pěkně vypečený blog

My Cooking Diary
Kateřina Saint Germain

My Cooking Diary jsem si původně založila na Facebooku pro kamarády, které zajímalo, co jím, když hubnu. Postupem času se začali na blog přidávat i další čtenáři a dávali mi najevo, že to co dělám, je baví. Založila jsem si proto svojí vlastní webovou stránku, aby recepty byly přehlednější, a od té doby mám oficiálně blog.

Snažím se moje čtenáře inspirovat ke zdravějšímu životnímu stylu, takže mimo fotek jídel přidávám na svůj Instagram i fotky toho, jak cvičím. Ke zdravému životnímu stylu patří ale taky zdravý rozum, takže nejsem nijak extrémní a snažím se kombinovat sem tam i nějaká méně zdravá jídla. Ráda taky se čtenáři sdílím svoje zážitky z cest, takže na blogu najdete i rubriku cestování.

V roce 2017 jsem vydala svou první kuchařku, v které najdete 90 receptů, které vám poskytnou inspiraci od rána do večera na jeden měsíc. Navíc je na začátku 10 základních receptů, které se vám budou hodit pro tvorbu těch ostatních.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama