Těsto
- střední květák 1 ks
- Vejce 3 ks
- Olivový olej 1 lžíce
- sušené oregáno 1 lžička
- špetka soli
- lněné semínko 2 lžíce
Omáčka
- Olivový olej 1 lžíce
- bílá cibule 1/2 ks
- konzervovaná rajčata 400 g (1 plechovka)
- řajčatový protlak 1 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
- sušené oregáno 1/2 lžičky
Článek
20x oblíbená pizza v různých provedeních
Pizza se v průběhu staletí stala skutečným fenoménem a je to jedno z jídel, o kterých lze říct, že je oblíbená na celém světě! Pečená placka z jednoduchého těsta obložená...
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 190 °C. Květák umyjte, rozdělte na růžičky a uvařte doměkka v hrnci s vodou. Vodu slijte, květák vyždímejte, přemístěte do mixéru a rozmixujte. Následně přidejte všechny ostatní ingredience na těsto a mixujte, dokud se směs nespojí.
- Směs klaďte pomocí lžičky na plech vyložený pečicím papírem. Ze směsi budou cca 4 menší pizzy. Na lžíci olivového oleje zpěňte najemno nakrájenou cibulku. Poté přidejte protlak a opékejte 2 minuty. Přidejte rajčata nakrájená na menší kousky a nechte omáčku 5 minut provařit. Omáčku dochuťte solí, pepřem a oreganem.
- Omáčku rovnoměrně natřete na pizzy a pečte při 180–190 °C cca 20 minut. Pizzy vyndejte z trouby a navrstvěte na ně libovolné suroviny a poté dejte na dalších 10 minut do trouby.