reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Květáková pizza s rajčatovou omáčkou
Autor: kuchařka Jíme zdravě Květáková pizza s rajčatovou omáčkou

Květáková pizza s rajčatovou omáčkou

Hodnoceno: 2x
Oblíbenou pizzu si můžete dopřát, i když se vyhýbáte lepku nebo sacharidům. Vyzkoušejte výbornou variaci, kde klasické těsto nahrazuje pečená placka z květáku. Lehké jídlo, které se hodí jako večeře, si můžete obložit podle své chuti.
do 1 hodiny
5 porcí

Článek

Domácí pizza  Foto:

20x oblíbená pizza v různých provedeních

Pizza se v průběhu staletí stala skutečným fenoménem a je to jedno z jídel, o kterých lze říct, že je oblíbená na celém světě! Pečená placka z jednoduchého těsta obložená...

reklama

Suroviny (5 porcí)

Těsto:

Postup

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Květák umyjte, rozdělte na růžičky a uvařte doměkka v hrnci s vodou. Vodu slijte, květák vyždímejte, přemístěte do mixéru a rozmixujte. Následně přidejte všechny ostatní ingredience na těsto a mixujte, dokud se směs nespojí.
  2. Směs klaďte pomocí lžičky na plech vyložený pečicím papírem. Ze směsi budou cca 4 menší pizzy. Na lžíci olivového oleje zpěňte najemno nakrájenou cibulku. Poté přidejte protlak a opékejte 2 minuty. Přidejte rajčata nakrájená na menší kousky a nechte omáčku 5 minut provařit. Omáčku dochuťte solí, pepřem a oreganem.
  3. Omáčku rovnoměrně natřete na pizzy a pečte při 180–190 °C cca 20 minut. Pizzy vyndejte z trouby a navrstvěte na ně libovolné suroviny a poté dejte na dalších 10 minut do trouby.

PRIMA TIP: Jako náplň můžete použít mozzarellu, olivy, šunku, parmazán nebo rajčata s bazalkou.

Květáková pizza s rajčatovou omáčkou  Foto: Květáková pizza s rajčatovou omáčkou; foto: kuchařka Jíme zdravě

Jíme zdravě

Jíme zdravě Foto:

V této kuchařce najdete 120 originálních receptů, které vás hravě přesvědčí o tom, že jde vařit zdravě, jednoduše a tak, aby to chutnalo celé rodině. Recepty jsou v knize řazené do kategorií podle druhu jídla – snídaně, polévky, obědy, saláty, pomazánky a tak dále. U každého najdete kromě postupu také nutriční hodnoty a tipy, čím jídlo ozvláštnit. Květáková pizza, sekaná s dýňovým pyré, celozrnné piškoty… škála jídel v této kuchařce je nepřeberná. A až narazíte na zdravější varianty medovníku nebo brownies, budete se olizovat i za ušima. Kniha potěší jak úplné začátečníky, kteří s vařením teprve začínají a potřebují pomocnou ruku, tak zkušené kuchařky a kuchaře, hledající originální, zdravé a hlavně rychlé recepty pro celou rodinu.

O autorech: Jsou tři, je jim v průměru jedenadvacet a připravují recepty, které nadšeně sdílejí a vaří statisíce lidí. Jejich mobilní aplikaci Fitrecepty používá přes čtvrt milionu uživatelů, obrovský úspěch má i facebooková stránka Jíme zdravě. Teď se rozhodli, že vystoupí z online světa a vydají tištěnou kuchařku. Nutno říct, že odvaha jim nechybí. Celou knihu si totiž produkovali sami – od začátku až do konce.

Objednat si ji s dopravou zdarma můžete ZDE.

reklama