Najděte si recept
Na co máte chuť?

Smažený květák
Obalovaný vařený květák v mouce, vajíčku, strouhance a následně smažený, je velice jednoduché jídlo. Ne nadarmo se ale říká, že v jednoduchosti je krása. Ke smaženému květáku se výborně hodí uvařené brambory nebo bramborová kaše.
do 1 hodiny
Suroviny
- Květák 1 hlávka
- hladká mouka
- Vejce 2 ks
- Strouhanka
- Sůl
- Slunečnicový olej
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Květák nakrájejte na jednotlivé růžičky, vložte do hrnce a umyjte je. Následně květák uvařte v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák sceďte, ochlaďte studenou vodou a nechte okapat.
- Vychladlé růžičky květáku obalujte nejprve v mouce, pak ve vajíčku, následně ve strouhance.
- Obalené růžičky květáku vkládejte na pánvičku do vařícího oleje.
Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko
Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.
Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…
• facebook @ceskazceska.cz
• Instagram @ceskazceska_blog