návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Smažený květák

do 1 hodiny
Smažený květák
Autor: Češka z Česka Smažený květák
Obalovaný vařený květák v mouce, vajíčku, strouhance a následně smažený, je velice jednoduché jídlo. Ne nadarmo se ale říká, že v jednoduchosti je krása. Ke smaženému květáku se výborně hodí uvařené brambory nebo bramborová kaše.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Květák nakrájejte na jednotlivé růžičky, vložte do hrnce a umyjte je. Následně květák uvařte v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák sceďte, ochlaďte studenou vodou a nechte okapat.
  2. Vychladlé růžičky květáku obalujte nejprve v mouce, pak ve vajíčku, následně ve strouhance.
  3. Obalené růžičky květáku vkládejte na pánvičku do vařícího oleje.
Reklama

Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko

Češka z Česka Foto:

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama