Kuřecí srdíčka ve smetanové omáčce s knedlíkem z restaurace Babiččina Beseda

Moje hodnocení
1x

Kuřecí srdíčka jsou báječná surovina. Mají jemnou chuť, nejsou tuhá a v kuchyni jsou velmi variabilní. Perfektní nápad je připravit srdíčka ve svíčkové omáčce z kořenové zeleniny. Tato verze je o hodně rychlejší na přípravu a také o dost levnější než klasika. O originální recept se s námi podělili kuchaři z klánovické restaurace Babiččina Beseda.

4 porce
120 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Srdíčka očistěte a odkrájejte z nich tuk a žíly. Na pánvi rozehřejte lžíci másla a trochu oleje a zarestujte na ní pokrájenou kořenovou zeleninu dozlatova (asi třetinu uvedeného množství, zbytek budete potřebovat na omáčku). Přidejte 1 nakrájenou cibuli a dále restujte, až bude i cibule dozlatova. Přidejte srdíčka, krátce zarestujte a podlijte 600 ml vody. Přiveďte k varu a vařte 1 hodinu. Poté sceďte, srdíčka odložte stranou a vývar uschovejte na přípravu omáčky.
  2. Na pánvi rozehřejte lžíci másla a trochu oleje a zarestujte zbylou kořenovou zeleninu, nakrájenou na kousky, do polozlatova. Přidejte 1 nakrájenou cibuli a dále restujte, až bude i cibule dozlatova. Přidejte lžičku cukru, zastříkněte octem a promíchejte. Zalijte vývarem ze srdíček a vše povařte doměkka, asi 30 minut.
  3. Omáčku zahustěte máslovou jíškou, rozmixujte dohladka a poté přimíchejte smetanu. Dochuťte citronovou šťávou a troškou nastrouhané citronové kůry. Dosolte podle chuti a poté do omáčky vložte uvařená srdíčka.
  4. Podávejte s karlovarským nebo houskovým knedlíkem, nebo případně s dušenou rýží.

Babiččina Beseda láká do Klánovic

Jak už název napovídá, restaurace Babiččina Beseda nabízí klasickou českou kuchyni. Ale není zase tak klasická, jak byste možná čekali. Oba kuchaři, kteří zde vaří, mají zkušenosti ze špičkových restaurací a na jejich rukopisu je to znát. Klasika tu tak dostává modernější ráz. A pravdou je, že někdy nezůstane ani u české kuchyně a v nabídce se objeví i skvělá jídla inspirovaná evropskou nebo asijskou kuchyní. Kromě stálého jídelního lístku můžete do "Báby" zajet i na oblíbená obědová meníčka nebo speciální víkendová menu, která přímo lákají užít si rodinný oběd v půvabné restauraci s útulným interiérem.

Vyzkoušejte také klasickou svíčkovou omáčku na smetaně s hovězím masem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Dokonalá svíčková omáčka na smetaně s moravským knedlíkem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty