Zdeněk Pohlreich

Grilovaná kuřecí srdíčka se salátem podle Zdeňka Pohlreicha

Moje hodnocení
7x

Typická brazilská úprava dělá z levných drůbežích srdíček skutečnou delikatesu. Tyhle špízy hosty zajisté překvapí. Maso můžete proložit i pokrájenou zeleninou.

4 porce
60 minut

Suroviny

Marináda

Postup přípravy

  1. Připravte marinádu. Česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno a dejte do misky. Zázvor oloupejte, třetinu pokrájejte nadrobno k česneku. Zbytek nastrouhejte a šťávu vymačkejte také k česneku. Přidejte citronovou šťávu, sójovou omáčku a olivový olej a promíchejte.
  2. Kuřecí srdíčka očistěte a vložte do marinády. Nechte odležet 30 minut.
  3. Středy římského salátu natrhejte do salátové mísy a přidejte k nim přepůlená cherry rajčata.
  4. Marinovaná srdíčka napíchejte na špízy a ogrilujte na rozpáleném grilu potřeném olejem nad přímým žárovištěm se středním ohněm 8−10 minut. Během grilování špízy se srdíčky obracejte. Zbylou marinádu slijte do rendlíku, vložte na gril a krátce povařte, asi 3 minuty.
  5. Hotová srdíčka vložte do salátu a zakapejte podle chuti převařenou marinádou, promíchejte a podávejte.

PRIMA TIP: Sójová omáčka dodá marinádě slanost a zabrnká na jazyku na pohárky chuti umami. Použijte však tu nejkvalitnější, přírodně fermentovanou, která obsahuje pouze sójové boby (bez genové modifikace), pšenici, vodu a sůl. Takovou vyrábí například značka Kikkoman; nebo použijte omáčku typu tamari.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty