Suroviny:
- kaki (např. Persimon Bouquet) 2 ks
- kuřecí prsní řízek 4 ks
- máslo 2 lžíce
- třtinový cukr 2 lžíce
- chilli (mleté) 1/4 lžičky
- dresink (např. majonézový s chilli; podle chuti)
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
Maso naklepejte, osolte a opepřete.
Kaki oloupejte, nakrájejte na kolečka a pak na poloviny.
V pánvi rozehřejte máslo a poté na něm opečte kaki z obou stran. Přisypte cukr, promíchejte ho s kaki a nechte zkaramelizovat. Nakonec vše poprašte chilli kořením.
Okořeněné maso opečte na jiné pánvi na oleji dozlatova. Rozdělte na talíře a přidejte zkaramelizované kaki. Podávejte s dresinkem podle chuti.
PRIMA TIP: Podávat můžete zasypané čerstvou chilli papričkou, jarní cibulkou a lístky rukoly.
Další tip na kuře s pikantní i sladkou chutí. Stačí si pustit tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou