Špaldová bublanina s kaki

Moje hodnocení
2x

Spolu se zlátnoucím listím přichází čas jedinečného sezónního ovoce – kaki. Lahodný oranžový plod, který právě dozrává na španělských svazích v okolí Valencie, si teď můžete vychutnat i vy, protože dorazil na pulty obchodů. Přirozeně sladká chuť a šťavnatá konzistence z něj dělají neodolatelnou podzimní surovinu, která uspokojí vaše chuťové buňky a podpoří vaše zdraví. A pokud chcete vyzkoušet něco nového, připravte si skvělou špaldovou bublaninu právě s kaki. Tato zdravější varianta oblíbeného moučníku vám naservíruje vaše oblíbené podzimní chutě.

1 porce
45 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Kaki oloupejte a nakrájejte na kousky. Poté ho zasypte skořicovým cukrem a promíchejte.
  2. Žloutky utřete s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte obě mouky smíchané s kypřicím práškem a citronovou kůrou.
  3. Přilijte olej, mléko a ušlehejte hladké těsto. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Na těsto rozmístěte kousky kaki. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25 až 30 minut.

Zbyly vám ještě letní třešně v mrazáku? Upečte si bublaninu podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE: Hrníčková bublanina s třešněmi

Nebo zkuste další recepty s podzimním kaki:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

nejkaki.cz


Přečtěte si také

Recepty