Suroviny
- kaki (Persimon Bouquet) 2 ks
- hladká mouka 200 g
- polohrubá mouka 250 g
- cukr krupice 280 g
- vejce 6 ks
- kypřicí prášek do pečiva 2 lžičky
- citronová kůra 1 lžička
- olej 100 ml
- plnotučné mléko 100 ml
- skořicový cukr 1 ks
Postup přípravy:
- Kaki oloupejte a nakrájejte na kousky. Poté ho zasypte skořicovým cukrem a promíchejte.
- Žloutky utřete s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte obě mouky smíchané s kypřicím práškem a citronovou kůrou.
- Přilijte olej, mléko a ušlehejte hladké těsto. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem.
- Na těsto rozmístěte kousky kaki. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25 až 30 minut.
Špaldová bublanina s kaki Zdroj: se souhlasem Nej kaki
Zbyly vám ještě letní třešně v mrazáku? Upečte si bublaninu podle videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE: Hrníčková bublanina s třešněmi
Nebo zkuste další recepty s podzimním kaki: