Suroviny
- broskev 5 ks
- citronová šťáva 2 lžíce
- listové těsto 1 balení (400 g)
- hladká mouka (na podsypání)
- mascarpone 250 g
- moučkový cukr 40 g
- bílek (na potření koláčků) 1 ks
Postup přípravy:
- Broskve omyjte, rozkrojte na polovinu, vyndejte pecky a nakrájejte na tenké plátky. Pokapejte citronovou šťávou a nechte asi 10 minut odstát.
- Listové těsto rozválejte na plát silný 3 mm a rozkrájejte na proužky 6 cm široké a 20 cm dlouhé. Mascarpone smíchejte s cukrem a plátky těsta potřete.
- Na okraj těsta naskládejte těsně vedle sebe nebo mírně přes sebe plátky broskví. Těsto přehněte na polovinu a sviňte. Vložte do kovové formičky na košíčky nebo muffiny.
- Povrch potřete rozšlehaným bílkem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Po upečení nechte vychladnout v košíčkách a pak vyklopte.
Holdujete spíš švestkám než broskvím? Pak pro vás máme perfektní videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Kynutý švestkový koláč
Nebo mrkněte na další recepty s broskvemi: