reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Voňavé broskvové chutney s papričkami
Autor: TZ Labeta Voňavé broskvové chutney s papričkami

Voňavé broskvové chutney s papričkami

Hodnoceno: 3x
Už jste zkusili domácí chutney? Nemusíte se bát, že by toto nějak zásadně pálilo. Papričky stačí dávkovat podle vlastní chuti, navíc sladkost ovoce celkovou ostrost také zjemní. Recept je velmi variabilní, broskve se dají nahradit i jiným ovocem.
do 2 hodin

reklama

reklama

reklama

Postup

  1. Broskve spařte, oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Mezitím nasucho ve vysoké pánvi nechte rozvonět římský kmín a koriandr – pozor, koření se může snadno spálit.
  3. Hned potom přidejte všechny ostatní suroviny pokrájené najemno, poté dobře promíchejte.
  4. Kořenicí směs přidejte pouze podle potřeby – abyste neměli chutney přesolené.
  5. Želírovací cukr přidávejte také postupně, podle chuti. Díky jeho želírovací složce chutney hezky zahustí.
  6. Přidejte šťávu z limetek, ty zase podpoří přirozenou kyselost a potlačí chuť cukru. Duste doměkka a do požadované konzistence. Případně podlijte vodou.
  7. Chutney pak zavařujte stejně jako džemy – ponořené ve vodě na plotně či v troubě, anebo plňte do horkých sterilizovaných skleniček a obraťte dnem vzhůru.
Voňavé broskvové chutney s papričkami
Autor: TZ Labeta Voňavé broskvové chutney s papričkami

reklama

Související témata: chutney , čatní , k masu , k sýrům , broskvové chutney , Malá jídla

reklama