návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Domácí broskvový likér

Hodnoceno: 0x
4 ks po 250 ml porce
do 30 minut
Domácí broskvový likér
Autor: Likéry od jara do zimy Domácí broskvový likér
Zakonzervujte si chuť léta v tomto sytě žlutooranžovém likéru, který si budete vychutnávat jako malý dezert nebo tečku po večeři. Recept je z nové kuchařky, v které najdete 50 receptů na různé likéry.

Článek

Meruňkový koláč s drobenkou Foto:

16x lahodné broskve a meruňky v nových receptech

Meruňky a broskve patří k tradičním plodům z našich zahrad. Vybrali jsme pro vás lákavé recepty na sladké i slané dobroty, v kterých toto báječné ovoce přímo září :)

Suroviny (4 ks po 250 ml porce)

Postup

  1. Ve 150 ml vody vařte cukr a vanilkový cukr, dokud se nerozpustí. Vzniklou cukrovou vodu odstavte stranou, aby zchladla.
  2. Broskve oloupejte (u plně zralých lze slupku jednoduše stáhnout nožem, jinak vezměte škrabku), rozpulte, odpeckujte a nakrájejte na kousky (těch by mělo být 500 gramů). Broskve s citronovou šťávou rozmixujte ve vysoké nádobě na kaši.
  3. Broskvovou kaši smíchejte s vychladlou cukrovou vodou a vodkou a naplňte do čistých lahviček. Dobře uzavřete a uchovávejte v lednici. Likér v lednici vydrží 3 až 4 týdny.

Domácí broskvový likér  Foto: Domácí broskvový likér , Foto: Likéry od jara do zimy

 

Likéry od jara do zimy Foto:

Likéry od jara do zimy z našich zahrad, luk a lesů

Susanne Oettleová 

Kniha seznamuje s nejušlechtilejšími vůněmi a chutěmi domácích likérů z ovoce, bylinek a koření. Zkušená bylinkářka Susanne Oettleová ukazuje, jak si sami můžeme jednoduše vykouzlit svůj vlastní likér ze surovin, které se nacházejí kolem nás, ve všech ročních obdobích.

Představuje téměř 50 tradičních rodinných i nově vyladěných receptur na klasické i nevšední likéry, od bezového přes jedlový a ostružinový až po likéry z pečených jablek či lískových oříšků. Dává i cenné rady týkající se výběru plodů a bylinek, správného nakládání do různých druhů alkoholu a přiměřené doby a místa zrání. Především ale učí, jak si vychutnat lahodné nápoje všemi smysly, a nabízí jedinečnou inspiraci pro vlastnoruční výrobu přírodních likérů v domácí kvalitě, bez přidaných látek či konzervantů.