Suroviny
- máslo 150 g + na vymazání
- třtinový cukr 80 g
- vejce 3 ks
- kefír 150 ml
- polohrubá mouka 180 g + na vysypání
- mandlová mouka 100 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
- broskev 5 ks
- Mandlové lupínky 60 g
Postup přípravy:
- Změklé máslo utřete s cukrem a vejci do pěny. Pak vmíchejte kefír a oba druhy prosáté mouky s kypřicím práškem.
- Pekáček o rozměru 22×18 cm vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Do pekáčku rozetřete připravené těsto.
- Broskve rozpulte a vyndejte pecky. Každou půlku broskve na povrchu několikrát nařízněte a rozložte na těsto v pekáčku. Povrch posypte mandlovými lupínky.
- Pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Po upečení nechte vychladnout ve formě a nakrájejte na jednotlivé porce.
Další tip na famózní řezy? Pusťte si tento videorecept, rozhodně stojí za to!
Kompletní recept najdete ZDE: Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Nebo mrkněte na další broskvové recepty: