Suroviny
- rukola 125 g
- chleba 2 plátky
- prosciutto 100 g
- broskev (zralá) 2 ks
- burrata 1 ks
- marakuja (např. od Yuzu) 3 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- přepuštěné máslo
- sůl
- pepř černý
- hráškové výhonky (volitelné)
Postup přípravy:
- Rukolu rozložte na velký talíř (případně rozdělte na 2 talíře). Chléb nakrájejte na větší kostičky a opečte je na pánvi na přepuštěném másle dozlatova.
- V průběhu opékání chléb zlehka osolte. Broskve omyjte, vypeckujte a nakrájejte na silnější měsíčky.
- Na pánev dejte 1 lžíci přepuštěného másla a broskve na něm začněte opékat. Jakmile je máte zlehka opečené, přidejte 3 lžíce marakuji a nechte je zlehka zkaramelizovat.
- Opečené broskve nechte chvilku vychladnout a naservírujte na talíř s rukolou. Přidejte kousky prosciutta, opečený chléb a burratu.
- Na pánvi po broskvích zbyde omáčka, do které přidejte 1 lžíci olivového oleje, zlehka ji osolte a opepřete a dobře promíchejte.
- Vychladlou zálivkou přelijte salát a dozdobte ho hráškovými výhonky.
Nebo si pusťte videorecept na jiný salát – řecký!