Korpus:
- vejce 4 větší ks
- sůl 1 špetka
- cukr krupice 80 g
- rostlinný olej 40 ml
- hladká mouka 120 g
- sušené mléko 20 g
Krém:
- mascarpone 750 g
- smetana ke šlehání 350 g
- moučkový cukr 3 lžíce
Ovocná náplň:
- broskvový kompot 800 g
- kakao (na posypání)
Postup přípravy:
- Vejce se solí a cukrem vyšlehejte do husté pěny. Pak opatrně vmíchejte olej a pomocí stěrky zapracujte prosátou mouku smíchanou se sušeným mlékem.
- Dortovou formu o průměru cca 22 cm vyložte pečicím papírem a naplňte těstem. Pečte ve vyhřáté troubě při 165 °C asi 50 minut.
- Broskve přeceďte a osušte papírovou utěrkou. Mascarpone promíchejte se smetanou a cukrem a vyšlehejte do pevného krému.
- Korpus prokrojte na dvě části. Spodní díl potřete polovinou krému a poklaďte polovinou broskví. Přiklopte zbylým korpusem a do středu dejte zbylé broskve. Kolem nastříkejte krém a posypte kakaem. Nechte odležet v chladu alespoň 120 minut.
PRIMA TIP: Pokud máte čerstvé broskve, můžete je samozřejmě použít, ale nejprve je zbavte slupky a hlavně vybírejte zralé a šťavnaté kousky. Doporučujeme je krátce spařit ve vroucí vodě a poté oloupat.
Chcete si doma upéct opravdu nevšední dort? Pusťte si tento videorecept na mecháčka!
Kompletní recept najdete ZDE: Mechový dort
Nebo mrkněte na další recepty s broskvemi: