Suroviny
- broskev (nebo nektarinka, zralá) 2 ks
- máslo 1 lžíce
- rukola 2-3 hrsti
- prosciutto 100 g
- mozzarella (např. Lučina) 125 g
- olivový olej
- máta (lístky)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Broskve vypeckujte a nakrájejte na klínky. Na grilu nebo grilovací pánvi rozehřejte máslo a plátky broskví na něm z obou stran opečte dozlatova.
- Na talíř rozložte rukolu, přidejte plátky broskví, plátky prosciutta a natrhanou mozzarellu.
- Nakonec salát pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a posypte lístky máty.
Vyzkoušejte také pravý řecký salát podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Řecký salát – autentický recept na prázdninovou klasiku, jak ji dělají Řekové