Suroviny
- broskev (zralé) 2 kg
- cukr krupice 300 g
- kyselina citrónová 100 g
Postup přípravy
- Omyté, překrájené a vypeckované broskve vložte do hrnce a přidejte 200 g krupicového cukru. Broskve zalijte vodou a za občasného míchání vařte doměkka, dle potřeby přidávejte vodu.
- Jakmile jsou broskve měkké, přidejte kyselinu citronovou podle chuti a zbytek krupicového cukru.
- Celou směs rozmixujte v mixéru dohladka, aby vznikl krémový sirup. Hotový sirup nechte vychladnout na pokojovou teplotu a skladujte ho v lednici.
PRIMA TIP: Nebojte se kombinovat ovoce. K broskvím přidejte trochu jahod nebo hroznové šťávy. Otevřete si tak dveře k nekonečnému množství chuťových možností. Při výběru surovin však dávejte přednost těm kvalitním, poznáte je například podle loga kvality.
Domácí broskvový sirup Zdroj: Akademie kvality
Vyzkoušejte také výtečnou broskvovo-karamelovou pěnu podle videoreceptu s Karolínou Kamberskou
Kompletní recept najdete ZDE