Akademie kvality

Domácí broskvový sirup

Moje hodnocení
2x

Všichni víme, že není vždy jednoduché přesvědčit děti k pravidelné hydrataci, zejména pokud jde o mladší školáky. Proto není na škodu dětem vodu oživit domácím sirupem plným vitamínů. Vyzkoušejte broskvový sirup – je lahodný a určitě není pro žádné suchary. V lednici vám vystačí na několik lahodných porcí a věříme, že si jeho skvělou chuť děti oblíbí.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Omyté, překrájené a vypeckované broskve vložte do hrnce a přidejte 200 g krupicového cukru. Broskve zalijte vodou a za občasného míchání vařte doměkka, dle potřeby přidávejte vodu.
  2. Jakmile jsou broskve měkké, přidejte kyselinu citronovou podle chuti a zbytek krupicového cukru.
  3. Celou směs rozmixujte v mixéru dohladka, aby vznikl krémový sirup. Hotový sirup nechte vychladnout na pokojovou teplotu a skladujte ho v lednici.
PRIMA TIP: Nebojte se kombinovat ovoce. K broskvím přidejte trochu jahod nebo hroznové šťávy. Otevřete si tak dveře k nekonečnému množství chuťových možností. Při výběru surovin však dávejte přednost těm kvalitním, poznáte je například podle loga kvality.

Vyzkoušejte také výtečnou broskvovo-karamelovou pěnu podle videoreceptu s Karolínou Kamberskou

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty