Suroviny
- broskev (vypeckované a rozčtvrcené) 700 g
- cukr krupice 125 ml
- citronová šťáva 1 lžička
- crème fraîche (nebo 30% zakysaná smetana) 180 g
Článek
16x lahodné broskve a meruňky v nových receptech
Meruňky a broskve patří k tradičním plodům z našich zahrad. Vybrali jsme pro vás lákavé recepty na sladké i slané dobroty, v kterých toto báječné ovoce přímo září :)
Postup přípravy
- Broskve, cukr a citronovou šťávu promíchejte ve středně velkém hrnci a nechte zhruba 30 minut vypotit při pokojové teplotě.
- Jakmile puštěná šťáva zakryje dno hrnce, začněte broskve za stálého míchání pomalu zahřívat. V okamžiku, kdy se cukr zcela rozpustí, zvyšte teplotu a broskve povařte do změknutí.
- Nechte vychladnout a rozmixujte dohladka. Rozmixované broskve promíchejte s crème fraîche, naplňte připravené formičky a nechte zamrazit.