Koláč s pošírovanými hruškami, tvarohem a mandlovými lupínky
Zdroj: Z naší země
Koláč s pošírovanými hruškami, tvarohem a mandlovými lupínky
Zdroj:
Z naší země
Trošku neobvyklé zpracování oblíbeného podzimního ovoce dodá koláči další chuť. Pošírováním v nálevu z bílého vína a voňavého koření vznikne luxusní pochoutka, kterou můžete servírovat i při slavnostnějších událostech.
Postup přípravy
-
Nejdříve se vrhněte na hrušky. Ty oloupejte, rozpulte, zbavte jádřinců a vložte do vroucí vody s vínem, třtinovým cukrem, skořicí, zázvorem a badyánem. Vařte velmi mírně zhruba 10 minut. Pak hrušky vyjměte a nechte zchladit. A můžete se pustit do těsta.
-
Smíchejte mouku, máslo, prášek do pečiva, vejce a cukr. Hotové těsto důkladně vmačkejte do předem vymaštěné a vysypané formy i po stranách.
-
Na těsto přidejte vrstvu tvarohu promíchaného s vejcem, cukrem a pudinkem. Navrch úhledně poskládejte na tenké plátky rozkrájené hrušky.
-
Pečte zhruba 30 až 40 minut na 180 stupňů, dokud okraje nezezlátnou. Hotový koláč posypte mandlemi.
Koláč s pošírovanými hruškami, tvarohem a mandlovými lupínky
Zdroj: Z naší země
Koláč s pošírovanými hruškami, tvarohem a mandlovými lupínky
Zdroj:
Z naší země
Nechte se inspirovat dalšími recepty na hruškový koláč