Z naší země

Koláč s pošírovanými hruškami, tvarohem a mandlovými lupínky

Moje hodnocení
6x

Trošku neobvyklé zpracování oblíbeného podzimního ovoce dodá koláči další chuť. Pošírováním v nálevu z bílého vína a voňavého koření vznikne luxusní pochoutka, kterou můžete servírovat i při slavnostnějších událostech.

8 porcí
60 minut

Pošírováné hrušky

Těsto

Náplň

Postup přípravy

  1. Nejdříve se vrhněte na hrušky. Ty oloupejte, rozpulte, zbavte jádřinců a vložte do vroucí vody s vínem, třtinovým cukrem, skořicí, zázvorem a badyánem. Vařte velmi mírně zhruba 10 minut. Pak hrušky vyjměte a nechte zchladit. A můžete se pustit do těsta.
  2. Smíchejte mouku, máslo, prášek do pečiva, vejce a cukr. Hotové těsto důkladně vmačkejte do předem vymaštěné a vysypané formy i po stranách.
  3. Na těsto přidejte vrstvu tvarohu promíchaného s vejcem, cukrem a pudinkem. Navrch úhledně poskládejte na tenké plátky rozkrájené hrušky.
  4. Pečte zhruba 30 až 40 minut na 180 stupňů, dokud okraje nezezlátnou. Hotový koláč posypte mandlemi.

Nechte se inspirovat dalšími recepty na hruškový koláč

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Z naší země


Přečtěte si také

Recepty