Suroviny
- hruška 700 g
- jablka
- maliny 100 g
- javorový sirup 50 ml
- zázvor (čerstvý, nastrouhaný) 2 cm
- skořice 1/2 lžičky
- vločky (bezlepkové) 80 g
- vlašské ořechy 80 g
- cukr (kokosový ) 50 g
- vanilka
- přepuštěné máslo (ghí) 4 lžičky
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Jablka ani hrušky neloupejte. Nakrájejte je na měsíčky, případně ještě můžete překrojit. Spolu s malinami je přesypte do větší mísy.
- Přidejte nastrouhaný zázvor, ½ lžičky skořice a přilijte 50 ml sirupu. Vše promíchejte. Vůbec nevadí, pokud se některé maliny během míchání rozmačkají.
- Připravte malý pekáček (nebo pánev do trouby), který si vymažte kouskem ghí. Do něj přesypte ovoce.
- V další misce si prsty smíchejte vločky, nahrubo nasekané ořechy, kokosový cukr, vanilku a máslo. Prsty si vytvořte něco jako drobenku, kterou použijte na zakrytí ovoce.
- Pečte přibližně 35 min. Jezte ještě teplé a třeba se zmrzlinou nebo řeckým jogurtem.