Křupavá galetka s mandlovou náplní a hruškami
Zdroj: Garden & Kitchen
Křupavá galetka s mandlovou náplní a hruškami
Zdroj:
Garden & Kitchen
Přemýšlíte, co tentokrát upečete ze svých zásob sladkých hrušek? Klasická voňavá a křupavá galetka za nás nikdy nezklame, ale když ji doplníte o mandlovou náplň, povýšíte ji na kulinářský skvost.
8 porcí
120 minut
francouzská
Postup přípravy:
-
Do mísy nasypte dva druhy mouky, cukr, sůl a vše promíchejte.
-
Přidejte na menší kostičky pokrájené máslo a rukama vše zpracujte v drobenku.
-
Drobenku spolu s bílým jogurtem vypracujte v těsto, které zabalte do fólie a dejte na hodinu do ledničky.
-
Na mandlovou náplň vyšlehejte máslo s cukrem do pěny a poté po jednom zašlehejte vajíčka. Do směsi přisypte mandlovou mouku, vanilku a vše pořádně promíchejte.
-
Hrušky pokrájejte na plátky a zakápněte citronovou šťávou.
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. Vychlazené těsto rozdělte na dvě části. Každou část vyválejte na lehce pomoučeném válu do tvaru kruhu v průměru 25 cm.
-
Doprostřed rozetřete mandlovou náplň a na ni poskládejte pokrájené hrušky, které ještě můžete posypat třtinovým cukrem.
-
Poté okraje ohněte dovnitř, aby vznikl tvar galetky (je lepší vyválené těsto plnit náplní už na pečicím papíře). Galetky pečte v předehřáté troubě přibližně 30 minut.
-
Po upečení nechte galetky vychladnout a můžete je lehce posypat moučkovým cukrem. Poté je rozkrájejte na jednotlivé porce a podávejte se zakysanou smetanou/bílým jogurtem.
Křupavá galetka s mandlovou náplní a hruškami
Zdroj: Garden & Kitchen
Křupavá galetka s mandlovou náplní a hruškami
Zdroj:
Garden & Kitchen
Křupavá galetka s mandlovou náplní a hruškami
Zdroj: Garden & Kitchen
Křupavá galetka s mandlovou náplní a hruškami
Zdroj:
Garden & Kitchen
Mohlo by vás zajímat