Najděte si recept
Na co máte chuť?

Čokoládový koláč s hruškami (bez mouky)
Suroviny (1 koláč porce)
- Máslo 85 g
- kvalitní hořká čokoláda 85 g
- cukr krystal 85 g
- mleté lískové oříšky 85 g
- Vejce 3 ks
- holandské kakao 2 lžíce
- Brandy 1 lžíce
- Sůl 1 špetka
- Hruška 2–3 ks
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu a máslo, přidejte brandy a nechte vychladnout. Žloutky vyšlehejte s cukrem, vmíchejte k nim čokoládovou směs a pak i kakao a na jemno namleté ořechy.
- Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta.
- Těsto přelejte do vymazané formy, poklaďte jej plátky hrušek a pečte asi 40 minut. Těsto bude mít po upečení konzistenci jako brownies.
- Těsto je krásně vláčné a může se zdát lehce nedopečené, ale to je přesně to, co chceme. Pro lepší manipulaci si chviličku počkejte, až koláč vychladne, než se do něj pustíte.
Čokoládový koláč s hruškami (bez mouky), foto: KitchenStory.cz
KITCHEN STORY
… aneb manželé v kuchyni!
Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blogKITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.
Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.