Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cuketový perník s hruškami
Suroviny
- nahrubo nastrouhaná cuketa 500 g
- polohrubá mouka 350 g
- cukr krupice 200 g
- bílý jogurt 200 g
- rostlinný olej 150 ml
- Vejce 3 ks
- kypřicí prášek do perníku 1 ks
- perníkové koření 1 lžíce
- Kakao 3 lžíce
- hrušky
Postup
- Cuketu oloupejte a nahrubo nastrouhejte.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Vejce vymíchejte s cukrem do pěny, mouku prosejte spolu s kakaem a kypřicím práškem.
- Do vaječné hmoty vmíchejte jogurt, olej a po částech přisypávejte sypké smíchané ingredience. Nakonec přidejte cuketu.
- Důkladně vše spojte a vlijte na vyšší plech s pečicím papírem nebo vymazaný a moukou vysypaný.
- Povrch urovnejte a poklaďte nakrájenými hruškami. Pečte 35 minut, propečenost zkuste špejlí.
Cuketový perník s hruškami; foto: V kuchyni vždy otevřeno
V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková
Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.
Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.
Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.
Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.