Inna Valoušková

Hruškové muffiny ovoněné perníkovým kořením

Moje hodnocení
4x

Recepty na muffiny jsou neskutečně jednoduché a hlavně je můžete stále obměňovat. Stačí nahradit mouku, přidat jiné ovoce nebo třeba čokoládu. Během podzimu se vyloženě hodí hruškové muffiny, které můžete zkusit hned ve dvou variantách. Ta snadná pracuje jen se strouhanou hruškou, u té složitější můžete překvapit marinovanou hruškou v celku.

12 porcí
60 minut
americká

Suroviny

Verze s celými hruškami:

Postup přípravy:

  1. Troubu předehřejte na 175 °C. Hrušku nastrouhejte nahrubo, cukr smíchejte s kakaem a poté spolu s vajíčkem lehce vyšlehejte.
  2. Přidejte sůl, vanilku, kefír a olej, vše metličkou promíchejte. Pak zapracujte mouku s kypřicím práškem, sodou a perníkovým kořením. Nakonec do těsta vmíchejte nastrouhanou hrušku.
  3. Těsto na muffiny dejte do košíčků. Jestliže je chcete s celou hruškou uvnitř (připravenou podle postupu níže), tak košíček naplňte těstem z půlky a do těsta vtlačte předvařenou hrušku.
  4. Pečte v předehřáté troubě přibližně 25 minut.

Na muffiny s celou hruškou musíte aspoň 5 hodin před pečením svařit vodu s vínem, cukrem, citronovou šťávou a kořením, vložit oloupané hrušky, vše přivést k varu a na mírném ohni povařit do změknutí ovoce. Trvá to zhruba 30 minut. Poté nechte hrušky louhovat a občas je otočte.

TIP: Muffiny s celými hruškami podávejte s crème fraîche a přelijte sirupem. Ten připravíte z nálevu z hrušek, který přivedete k varu a na mírném ohni svaříte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Inna Valoušková

Garden and kitchen Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.

www.gkshop.cz


Přečtěte si také

Recepty