Suroviny
- balzamikový ocet (nebo sherry ocet) 60 ml
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- hnědý cukr 1 lžička
- sůl (vločková) 1 špetka
- růžový pepř
- fenyklová semínka 1/2 lžičky
- hroznové víno (červené, bezpeckové) 12 kuliček
- fíky 1 ks
- burrata (nebo buvolí mozzarella, může být uzená) 1 ks
- bazalka (lístky)
Postup přípravy
- Začněte marinádou, tu umíchejte z balzamikového octa, oleje, hnědého cukru, špetky soli a růžového pepře. Přidejte také drcená semínka fenyklu, která předtím opražte nasucho na pánvi. Hroznové víno a na čtvrtky nakrájené fíky naložte do marinády. Po krátkém odležení kuličky vína napíchněte na špejli a spolu s fíky opečte na pánvi.
- Burattu servírujte v celku společně s opečeným ovocem, přelijte zbytkem marinády, posypte drceným růžovým pepřem, vločkovou solí a lístky bazalky.
Všechny kompletní epizody pořadu KOKO ve varu najdete ZDE
Vyzkoušejte i další recepty od Veroniky KOKO Šmehíkové