Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Maso
Veronika KOKO Šmehlíková
Pin it

Hit týdne

Další hity
Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

KOKO ve varu: Hovězí steak se zeleným chřestem, pečenými bramborami a chimichurri z medvědího česneku

Moje hodnocení
1x

Perfektně připravený hovězí steak, opečené brambory, čerstvý zelený chřest a bylinková salsa s aromatickým medvědím česnekem. To je dokonalá večeře, kterou můžete připravit pro svého partnera třeba na 1. máje. O vychytaný recept se ve svém pořadu podělila Veronika KOKO Šmehlíková.

1 porce
45 minut

Brambory a chimichurri

  • brambory (grenaille) 4 ks
  • tymián citrónový
  • sůl (vločková Maldon)
  • pepř (čerstvě namletý)
  • extra virgin olivový olej
  • šalotka
  • červený vinný ocet
  • mletá uzená paprika
  • tabasco (dle chuti)
  • hladkolistá petržel
  • česnek 1 stroužek
  • citron
  • oregano (sušené) 1/2 lžíce
  • medvědí česnek 20 g

Steak

  • hovězí nízký roštěnec (vyzrálý nebo stařený) 250 g
  • česnek 3 stroužky
  • rozmarýn 1 snítka
  • tymián citrónový
  • máslo
  • rostlinný olej
  • kuřecí vývar (na podlití)
  • sůl (jemná)
  • pepř (čerstvě namletý)
  • sůl (vločková Maldon)

Chřest

  • zelený chřest 1 svazek
  • sůl (vločková Maldon)
  • pepř (čerstvě namletý)
  • máslo
  • bylinkové máslo
  • tymián citrónový
  • citron
  • olivový olej (ve spreji)

Postup přípravy

  1. Uvařené brambory pomocí lžíce zmáčkněte naplocho, přemístěte do zapékací pánve spolu s větvičkami citronového tymiánu, posprejujte olejem, osolte, opepřete.
  2. Umíchejte salsu chimichurri z jemně posekaného medvědího česneku, dalších bylinek, najemno nakrájené šalotky, prolisovaného česneku. Přidejte koření, sůl a pepř. Zalijte olivovým olejem a zakápněte červeným vinným octem. Ochutnejte a dochuťte.
  3. Rozpalte pánev tak, že se z ní bude kouřit (zapněte digestoř). Steak je potřeba nechat odpočívat mimo lednici klidně i hodinu, než půjde na pánev, bude se rovnoměrněji propékat a neprojde teplotním šokem. Pořádně ho osušte. Osolte jemnou solí. Naolejujte, aby steak na pánvi neprskal, a pokud má maso tukové krytí, začněte ho opékat jako první. Restujte a každou minutu obracejte na druhou stranu, celkem asi 3–4 minuty z každé strany. Na konci přidejte máslo, česnek a rozmarýn, přelévejte přes maso. Opepřete. Zabalte hotový steak do alobalu a nechte alespoň 10 minut odležet. Přípečky, které zbyly na pánvi, malinko zřeďte kuřecím vývarem a provařte.
  4. Mezitím na troubě zapněte funkci gril a mřížku přemístěte výš. Vložte pod gril připravené brambory.
  5. Chřest vložte na rozehřátou pánev, posprejujte olejem a restujte, až se chřest místy začne opékat dohněda, trvá to 4-6 minut. Ke konci osolte, opepřete, přidejte máslo, tymián i citronovou šťávu.
  6. Odpočinuté maso nakrájejte na plátky a servírujte s opečenými bramborami, restovaným chřestem, vypečenou šťávou z masa a bylinkovou salsou.

KOKO ve varu: Hovězí steak se zeleným chřestem, pečenými bramborami a chimichurri z medvědího česneku Zdroj: FTV Prima

  • Zavřít

KOKO ve varu: Hovězí steak se zeleným chřestem, pečenými bramborami a chimichurri z medvědího česneku Zdroj: FTV Prima

Všechny kompletní epizody pořadu KOKO ve varu najdete ZDE

Novinky

KOKO ve varu: Každodenní inspirace, recepty, rady i osvědčené pokusy v jediném pořadu

Vyzkoušejte i další recepty od Veroniky KOKO Šmehíkové

Polévky

KOKO ve varu: Delikátní krém z bílého chřestu s medvědím česnekem a krutony

2
Maso

KOKO ve varu: Vepřová panenka Wellington v listovém těstě

1
Sladké

KOKO ve varu: Čokoládový fondán s malinovou omáčkou

1
Recepty

KOKO ve varu: Napařované dim sum knedlíčky Shu-Mai s vepřovým masem a krevetami

2
Maso

KOKO ve varu: Kuřecí čína s houbami a univerzální čínskou omáčkou

1
Maso

KOKO ve varu: Belgický tatarák s domácími hranolky

1
Polévky

KOKO ve varu: Francouzská cibulačka z červené cibule se sýrovými tousty

1
Kuře

KOKO ve varu: Sváteční pečené kuře s bramborami hasselback a zelenými fazolkami

2
Recepty

KOKO ve varu: Jarní zelené rizoto s hráškem, špenátem a sýrovým chipsem

2
Maso

KOKO ve varu: Velikonoční skotské vejce s jarními bylinkami

1

Lákavé recepty na nejlepší hovězí steak

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

Zdroj receptu

Veronika KOKO Šmehlíková

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky hovězí steak maso chřest steak zelený chřest česnek medvědí brambor KOKO ve varu

Návrhy pro vás

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Grilování
9

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Maso

Nedělní oběd: Sváteční francouzské kuře na víně podle Kitchenette

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Snídaně

Melounová smoothie bowl

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou


Přečtěte si také

Polévky

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Novinky

Zákulisí restaurací typu all you can eat: Strategie a triky majitelů pro úspěch a zisk

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Kvetou bezinky! Vyrobte si lahodný med, ocet nebo vínečko

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Grilování

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Novinky

Důvod, proč Španělé večeří tak pozdě a odpoledne drží siestu, není takový, jaký byste čekali

Maso

Nedělní oběd: Sváteční francouzské kuře na víně podle Kitchenette

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Assassin’s Spaghetti – Zabijácké špagety podle Pasta Queen

Těstoviny

Jarní tarhoňa s brynzou, slaninou a pestem z medvědího česneku

Těstoviny

Pasta e Ceci: Italské těstoviny s cizrnou a pecorinem

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Snídaně

Melounová smoothie bowl

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Maso

Nedělní oběd: Sváteční francouzské kuře na víně podle Kitchenette

Maso

Rychlá večeře: Kuřecí prsa plněná špenátem se smetanovým sýrem

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Grilování
9

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Gastro akce a food festivaly

Michelinské umění a barman světové třídy v The Monkey Bar Prague

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Ryby a mořské plody

KOKO ve varu: Slávky na bílém víně

Recepty

Fenyklovo-sardinková šakšuka s kuskusem z jedné pánve podle Jamieho Olivera

Polévky

Rychlá večeře: Curry ramen s krevetami a rýžovými nudlemi

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Polévky

Jemné a nadýchané krupicové nočky do polévky

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Snídaně
6

Domácí bulka s bylinkovým máslem, pečenou slaninou, vejcem, rajčetem a mladým špenátem

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Zelenina

Příloha z duhového mangoldu s křupavým česnekem podle Yotama Ottolenghiho

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Sladké

Neodolatelné jahodové knedlíky se zakysanou smetanou a sypané tvarohem

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Recepty

Jarní bramborový salát se zeleným chřestem a ředkvičkami

Saláty

Svěží luštěninový salát se zeleným chřestem a estragonem

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

prima-cnn-news

Povede Šmarda ČSSD i po sjezdu? Jeho vyzyvatel volá po důraznější kritice vládních kroků Babišovi s Fialou se práší od úst. Měli by oba prosit Boha a občany za odpuštění, míní expert RADAR: Slunce vystřídá zatažená obloha, objeví se déšť a bouřky. Podívejte se, kde udeří

prima-zeny

Třeštíková čeká na poutavé pozvání na rande. Nápadníka vyděsila poznámkou o klitorisu Přípravy na svatbu vrcholí. Sára Affašová a Martin Donutil byli vybírat prstýnky Nelítostný boj o místa ve školách a školkách trvá. Ta bezmoc je hrozná, popsal rodič

prima-zoom

Jak se samurajové dostali ke Sfinze? Laserová zbraň Američanů prokazuje svou sílu. Podívejte se, jak usmaží drony i výbušniny Nejrychleji útočící had světa se zakousne ve zlomku vteřiny. Podívejte se na smrtonosný útok

prima-fresh

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky Zákulisí restaurací typu all you can eat: Strategie a triky majitelů pro úspěch a zisk Kvetou bezinky! Vyrobte si lahodný med, ocet nebo vínečko

prima-cool

Arnoldovo dojemné přání Clintovi The Rock se vrátí jako Hobbs ještě před Rychle a zběsile 11 Spider-Man 4 se chystá, fanoušky ale nadchnou i další nové hrané filmy

playboy

V červnovém čísle časopisu Playboy se můžete těšit... a mnoho dalšího! Víte, čím můžete pokazit ženský orgasmus? Těmto chybám se vždy vyhýbejte OnlyFans není pouze o nahých fotkách. Modelky přiznaly, jaké nejdivnější věci po nich lidé chtěli

lajk

Youtuber Kovy se státního vyznamenání nedočká. Jeho nominace na obří poctu skončila nezdarem České hvězdy OnlyFans se budou v novém turnaji plácat přes zadek. Zápasit bude i legendární pornoherec Fanoušci Taylor Swift si na její koncert berou plíny. Nechtějí totiž zmeškat žádnou písničku

prima-living

Pivoňky potřebují čas, než vykvetou. Jak opojně vonící květiny pěstovat? Barvy ovlivňují naši psychiku. Které a do jakých místností zvolit? Modrá je dobrá, už je to tak! Přesvědčíme vás, že to platí i v bytovém designu

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.