Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Kuře
Veronika KOKO Šmehlíková
Pin it

Hit týdne

Další hity
Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

KOKO ve varu: Sváteční pečené kuře s bramborami hasselback a zelenými fazolkami

Moje hodnocení
2x

V další předvelikonoční epizodě KOKO ve varu přípravila Veronika Šmehlíková sváteční pečené kuře s efektní přílohou v podobě hasselback brambůrek. Tato kombinace je věčná a je ideální volbou pro nedělní rodinný oběd.

4 porce
120 minut

Suroviny

  • celé kuře (cca 1,5 kg) 1 ks
  • sádlo 2 lžíce
  • koření (směs na kuře bez soli) 1 lžička
  • sůl 1 a 1/2 lžičky
  • citron 1/4 ks
  • česnek 1 stroužek
  • tymián 3 snítky
  • bylinkové máslo 2 lžíce + na dokončení
  • kuřecí krky 300 g
  • olivový olej (nebo sádlo) 1 lžíce
  • hladká mouka 2 vrchovaté lžíce
  • červené víno 100 ml
  • kuřecí vývar 400 g
  • mrkev (menší) 1 ks
  • řapíkatý celer 1 řapík
  • cibule (malá) 1 ks
  • tymián další 3 snítky
  • brambory (pěkné, stejně velké, typ A) 1 kg
  • zelené fazolky (mražené) 400 g
  • citronová šťáva pár kapek

Postup přípravy

  1. Nasolte kuře zvenku i zevnitř. Ideálně noc předem (a nechte nezakryté v lednici), minimálně však hodinu před pečením (v tom případě nechte položené na lince v pokojové teplotě).
  2. Oddělte pomocí lžíce kůži od prsíček pomocí, vmasírujte tam po jedné lžíci bylinkového másla. Do útrob vložte ¼ citronu, stroužek česneku a tymián. Svažte stehýnka pomocí kuchyňského provázku. Pamatujte, že kuře musí odpočívat venku z lednice vždy alespoň hodinu před tím, než ho budete dávat do trouby.
  3. Osušte kuře papírovou utěrkou. Rozehřejte sádlo v malém rendlíku. Vymažte jím dno a strany pekáče. Přidejte do zbytku sádla směs koření na pečené kuře a potřete jím kuře nejdříve zdola a pak i shora po celé jeho ploše. Přikryjte kuře alobalem a nechte ho položené na pečicí mřížce nad pekáčem.
  4. Do zbytku směsi sádla a koření přidejte ještě jednu další lžíci sádla a rozehřejte ho. Nakrájejte brambory ve stylu hasselback pomocí nože s rovnou čepelí a dvou vařeček (brambory nakrájejte na tenké plátky, ale nedokrojte, aby stále držely pohromadě). Potřete brambory sádlem, dostatečně osolte a přidejte je na mřížku.
  5. Na malém množství tuku orestujte dozlatova kuřecí krky. Přidejte 2 lžíce hladké mouky a promíchejte. Vlijte červené víno, nechte odpařit alkohol. Přidejte vývar, přiveďte k varu, po minutě vlijte celý obsah pánve do vymazaného pekáče. Přidejte na kusy pokrájenou zeleninu.
  6. Nasaďte mřížku s kuřetem a bramborami na pekáč a vše umístěte do trouby předehřáté na 180 °C. Po 60 minutách sundejte alobal a pečte dalších 40 minut. Pokud by prsa tmavla moc rychle znovu je přikryjte alobalem.
  7. Kuře na mřížce nechte 20 minut odpočívat v pokojové teplotě. Brambory vraťte do trouby, ale už vypněte teplotu.
  8. Slijte sos přes jemný cedník do menší pánve nebo rendlíku. Přidejte pár větviček tymiánu, nechte vařit/redukovat na požadovanou konzistenci. Dochuťte sos solí, citronovou šťávou a lžící bylinkového másla, pokud je třeba. Vyndejte větvičky.
  9. V posledních minutách na pánvi orestujte povolené fazolky. Na dochucení použijte v závěru opět bylinkové máslo a citronovou šťávu a sůl.

Všechny kompletní epizody pořadu KOKO ve varu najdete ZDE

KOKO ve varu: Sváteční pečené kuře s bramborami hasselback a zelenými fazolkami Zdroj: FTV Prima

  • Zavřít

KOKO ve varu: Sváteční pečené kuře s bramborami hasselback a zelenými fazolkami Zdroj: FTV Prima

Novinky

KOKO ve varu: Každodenní inspirace, recepty, rady i osvědčené pokusy v jediném pořadu

Vyzkoušejte také kopřivovou omáčku k masu, kterou v pořadu KOKO ve varu připravil šéfkuchař Martin Štangl

Kompletní recept najdete ZDE

Recepty

KOKO ve varu: Jarní zelené rizoto s hráškem, špenátem a sýrovým chipsem

2
Maso

KOKO ve varu: Velikonoční skotské vejce s jarními bylinkami

1
Přílohy

KOKO ve varu: Velikonoční nádivka s pórkem a kopřivami

1

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

Zdroj receptu

Veronika KOKO Šmehlíková

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky zelenina maso kuře brambor KOKO ve varu

Návrhy pro vás

Vegetariánské

Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké

Moccacino nepečený cheesecake s mléčnou a bílou čokoládou

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Recepty

Mléčná rýže s mascarpone a karamelizovanými hruškami

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi


Přečtěte si také

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

4 triky, jak z tvrdého avokáda vykouzlit dokonale zralé ovoce během jednoho dne

Vegetariánské

Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké

Moccacino nepečený cheesecake s mléčnou a bílou čokoládou

Novinky

Samosběr jahod 2023 naplno startuje! Nasbírejte si voňavé jahody za lepší cenu

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Používejte ocet! Je to skrytý hrdina, který vylepší kulinářské dovednosti

Novinky

Už tento pátek a sobotu zavítá Prima FRESH festival do Pardubic! Nepropásněte svátek skvělého jídla a dobré zábavy

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Těstoviny

Assassin’s Spaghetti – Zabijácké špagety podle Pasta Queen

Těstoviny

Jarní tarhoňa s brynzou, slaninou a pestem z medvědího česneku

Sladké

Moccacino nepečený cheesecake s mléčnou a bílou čokoládou

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Maso

Nedělní oběd: Sváteční francouzské kuře na víně podle Kitchenette

Maso

Rychlá večeře: Kuřecí prsa plněná špenátem se smetanovým sýrem

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Grilování
9

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Gastro akce a food festivaly

Michelinské umění a barman světové třídy v The Monkey Bar Prague

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Ryby a mořské plody

KOKO ve varu: Slávky na bílém víně

Recepty

Fenyklovo-sardinková šakšuka s kuskusem z jedné pánve podle Jamieho Olivera

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Polévky

Jemné a nadýchané krupicové nočky do polévky

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Vegetariánské

Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Zelenina

Příloha z duhového mangoldu s křupavým česnekem podle Yotama Ottolenghiho

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Recepty

Jarní bramborový salát se zeleným chřestem a ředkvičkami

Saláty

Svěží luštěninový salát se zeleným chřestem a estragonem

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

prima-cnn-news

Fischer: Vláda si pohněvala všechny. Nechápu, na co čekala, utahování šroubů je v pořádku Temný den pro Ameriku, hlásá Trump. Vyslechl si obvinění ze sedmi federálních zločinů Záběry katastrofické exploze ruského tanku. Kyjev zveřejnil videozáznam zkázy

prima-zeny

Jan Hrušínský se rozhádal s bratrem kvůli dědictví. Vše napravila až vážná operace Barvy dokážou ovlivnit náš styl i emoce. Stylistka radí, jak je správně kombinovat Libuše Šafránková by oslavila 70. narozeniny. Věděla, že umírá, léčit se ale odmítala

prima-zoom

Kdo chce mít lidské supervojáky? Největší jedovatý had Afriky zabije člověka už dvěma kapkami jedu. Podívejte se, jak loví Zlatá horečka nutila lidi obětovat i svůj život. Podívejte se na nebezpečnou trasu dobrodruhů

prima-fresh

4 triky, jak z tvrdého avokáda vykouzlit dokonale zralé ovoce během jednoho dne Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha Moccacino nepečený cheesecake s mléčnou a bílou čokoládou

prima-cool

Proč se nepovedl Thor 4? Pořádně krvavé hody. Nový trailer 3. série Zaklínače láká na velkou rozlučku s Henrym Cavillem V pátek ve 20.15 vyráží do akce G. I. Joe

playboy

V červnovém čísle časopisu Playboy se můžete těšit... a mnoho dalšího! Brány pekla se otevřely. Legendární Diablo se vrací, čtvrtý díl je herní událostí roku Playboy Secret Lounge supported by CLAVIN

lajk

Datel si našel dalšího soupeře do Clash of the Stars! Zadluženému youtuberovi se nelíbí rivalovy dluhy Finský asistent hlavního trenéra končí na české střídačce! Jaká je budoucnost Kariho Jalonena? Hvězda Beverly Hills 90210 sdílela zdrcující zprávu ohledně svého zdravotního stavu. Rakovina se jí rozšířila

prima-living

Které houby už rostou a kam na ně vyrazit. Z lesa si můžeme přinést první hřiby, kozáky i holubinky Sladké jahody a kyselá rebarbora. Senzační kombinace ovoce a zeleniny vynikne v koláči, sirupu i džemu Bylinky, které sbíráme během června: Heřmánek, lípa, jitrocel, mateřídouška či řepík

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.